Flotări din plan declinat

Flotări din plan declinat

Despre exercițiul FLOTĂRI DIN PLAN DECLINAT

Celebrele flotări dau rezultate foarte bune în dezvoltarea mușchilor pectorali, dar antrenează și alte grupe importante de mușchi pe care le vei găsi detaliate în finalul articolului. Pentru o mai bună stimulare a mușchilor din partea de sus a corpului, poți încerca diferitele variații ale flotărilor.

Rutină exercițiu FLOTĂRI DIN PLAN DECLINAT

  • întinde-te cu fața în jos pe podea și ridică trunchiul întinzând complet brațele; palmele trebuie să fie așezate la o distanță egală cu nivelul umerilor;
  • ridică tălpile pe o bancă sau pe o cutie; aceasta este poziția de start;
  • inspiră și coboară cu pieptul spre podea până când acesta aproape atinge solul;
  • expiră, contractează mușchii pectorali și întinde brațele pentru a aduce corpul în poziția inițială;
  • menține poziția timp de o secundă și apoi continuă mișcarea până când atingi numărul recomandat de repetări; după cum bine știi, acesta poate varia în funcție de tipul de antrenament pe care l-ai ales.

Flotări din plan declinat

Ilustrație cu execuția corectă a exercițiului FLOTĂRI DIN PLAN DECLINAT

Grupele musculare antrenate de exercițiul FLOTĂRI DIN PLAN DECLINAT

Orice exercițiu folosește multe grupe musculare pentru a fi executat, însă se iau în calcul doar grupele musculare folosite direct. Exemplu: la flexii biceps din picioare lucrează și toți mușchii picioarelor pentru a menține poziția verticală a corpului, însă ei nu sunt direct implicați în mișcarea de flexie a antebrațului, deci nu se iau în considerare. Grupele musculare de mai jos sunt listate în ordinea aportului adus acestui exercițiu.

Muschii pectorali

Mușchii pectorali (Pectoralis) sunt plasați în zona pieptului și întărirea lor are ca efect principal o ușurință mai mare în împingerea anumitor obiecte. De asemenea, stabilizeaza și încheietura umărului, ceea ce reduce riscul de accidentări la umăr. Niște pectorali bine antrenați oferă și un aspect frumos corpului (conturul pieptului).

Muschii umerilor

Mușchii umerilor (Deltoizi) trebuie antrenați cu foarte mare grijă, principalul lucru de care trebuie să ținem cont fiind protecția încheieturii umărului. Această încheietură este cea mai mobilă din întregul organism, fapt ce o face și cea mai instabilă încheietură, adică încheietura cu cele mai mari șanse de accidentare.

Muschii triceps

Mușchii triceps (Triceps Brachii) sunt localizați diametral opus bicepșilor, adică în partea posterioară a brațului superior și, la fel ca bicepșii, fac legătura între umăr și cot. Antrenarea lor face brațul masiv și reduce mult aspectul de braț subțire și firav.