Flotări în mâini

Flotări în mâini

Despre exercițiul FLOTĂRI ÎN MÂINI

Flotările din stând în mâini reprezintă un exercițiu extrem de dificil și care este destinat în special celor cu o experiență destul de mare în practicarea fitness-ului sau a culturismului. Dacă tu crezi că ai putea să faci acest exercițiu, dar nu poți sta în mâini de unul singur, poți să te sprijini de un perete. Odată ce ajungi să stăpânești mișcarea, vei putea lucra eficient mușchii umerilor, dar și alte părți ale corpului.

Rutină exercițiu FLOTĂRI ÎN MÂINI

Presupunând că nu mulți dintre voi pot efectua acest exercițiu stând în mâini fără sprijin, voi explica varianta cu sprijin pe un perete.

  • cu spatele la perete, apleacă-te din talie și așează ambele palme pe podea, la același nivel cu lățimea umerilor;
  • sprijinindu-te pe brațe, împinge picioarele în sus în așa fel încât corpul tău să fie perfect întins; trebuie să te afli cu fața la perete, cu capul în jos și picioarele în sus; aceasta este poziție de start;

Sfat 1: dacă faci asta pentru prima data, ar trebui să apelezi la ajutorul instructorului sau a cuiva din sală; de asemenea, ai grijă să îți ții privirea către perete, nu către podea.

  • în timp ce inspiri, flexează coatele și coboară ușor cu capul spre podea; ai grijă să nu te grăbești, pentru a evita accidentările;
  • în timp ce expiri, împinge corpul în poziția inițială;
  • numărul de repetări poate varia în funcție de tipul de antrenament pe care îl urmezi, dar și de capacitatea ta de a face față unui exercițiu atât de dificil.

Sfat 2: Pentru a evita o accidentare urâtă verifică întotdeauna ca podeaua să fie curată, nealunecoasă. Flotari in maini

Grupele musculare antrenate de exercițiul FLOTĂRI ÎN MÂINI

Orice exercițiu folosește multe grupe musculare în timpul execuției lui, însă se iau în calcul doar grupele musculare folosite direct. Exemplu: la flexii biceps din picioare lucrează și toți mușchii picioarelor pentru a menține poziția verticală a corpului, însă ei nu sunt direct implicați în mișcarea de flexie a antebrațului, deci nu se iau în considerare. Grupele musculare de mai jos sunt listate în ordinea aportului adus acestui exercițiu.

Mușchii umerilor

Mușchii umerilor (Deltoizi) trebuie antrenați cu foarte mare grijă, principalul lucru de care trebuie să ținem cont fiind protecția încheieturii umărului. Aceasta încheietură este cea mai mobilă din întregul organism, fapt ce o face și cea mai instabilă încheietură, adică încheietura cu cele mai mari șanse de accidentare.

Mușchii triceps

Mușchii triceps (Triceps Brachii) sunt localizați diametral opus bicepșilor, adică în partea posterioară a brațului superior și, la fel ca bicepșii, fac legătura între umăr și cot. Antrenarea lor face brațul masiv și reduce mult aspectul de braț subțire și firav.