Flotări la paralele - un exercițiu pentru triceps și piept

Flotări la paralele - un exercițiu pentru triceps și piept

Despre exercițiul FLOTĂRI LA PARALELE - varianta pentru triceps

Flotări la paralele, un exercițiu executat doar cu greutatea corpului, este foarte la îndemână și cât se poate de eficient pentru antrenarea tricepsului și a pieptului. În funcție de înclinația corpului, poate pune emfază ori pe triceps, ori pe piept, însă în oricare din cele două variante lucrează ambele grupe musculare.

Rutină exercițiu FLOTĂRI LA PARALELE - varianta pentru triceps

  • Prinde câte o bară a aparatului cu paralele și cu brațele perfect întinse susține-ți corpul în aer. Deja ar trebui să simți tensiunea în triceps. Aceasta va fi poziția de start.
  • Inspirând, flexează-ți brațele și lasă-te în mod controlat în jos. Ține spatele drept și coatele apropiate de corp pentru o izolare cât mai bună a tricepsului. Oprește-te atunci când ajungi cu coatele la un unghi de 90 de grade.
  • Expirând, împinge-te în sus folosindu-te de forța tricepsului pentru a reveni la poziția de start.
  • Execută mai multe repetări în funcție de tipul de antrenament urmat.

flotări la paralele pentru triceps

Ilustrație cu execuția corectă a exercițiului FLOTĂRI LA PARALELE - varianta pentru triceps

Rutină exercițiu FLOTĂRI LA PARALELE - varianta pentru piept

  • Prinde câte o bară a aparatului cu paralele și ridică-te, întinzând brațele la fel ca la varianta pentru triceps. Aceasta va fi poziția de start.
  • Inspirând, flexează-ți brațele și lasă-te în mod controlat în jos, cu trunchiul înclinat la un unghi de 30 de grade și coatele ușor depărtate de corp. Dacă vei avea postura corectă, vei simți o tensiune în pectorali.
  • Expirând, împinge-te în sus folosindu-te de mușchii pectorali pentru a reveni la poziția inițială. Încordează cât poți de mult pieptul timp de o secundă când ajungi la poziția de start
  • Execută mai multe repetări în funcție de tipul de antrenament urmat.

flotări la paralele pentru piept

Variații ale exercițiului FLOTĂRI LA PARALELE

Dacă nu ești obișnuit cu acest exercițiu și nu ai destulă forță pentru a-l executa, roagă un partener să îți susțină picioarele.

Pentru cei mai avansați, există varianta în care poți agăța discuri de greutate de o centură purtată la brâu.

Grupele musculare antrenate de exercițiul FLOTĂRI LA PARALELE

Orice exercițiu folosește multe grupe musculare în timpul execuției lui, însă se iau în calcul doar grupele musculare folosite direct. Exemplu: la flexii biceps din picioare lucrează și toți mușchii picioarelor pentru a menține poziția verticală a corpului, însă ei nu sunt direct implicați în mișcarea de flexie a antebrațului, deci nu se iau în considerare. Grupele musculare de mai jos sunt listate în ordinea aportului adus acestui exercițiu.

Mușchii triceps

Mușchii triceps (Triceps Brachii) sunt localizați diametral opus bicepșilor, adică în partea posterioară a brațului superior și, la fel ca bicepșii, fac legătura între umăr și cot. Antrenarea lor face brațul masiv și reduce mult aspectul de braț subțire și firav.

Mușchii pectorali

Mușchii pectorali (Pectoralis) sunt plasați în zona pieptului și întărirea lor are ca efect principal o ușurință mai mare în împingerea anumitor obiecte. De asemenea, stabilizează și încheietura umărului, ceea ce reduce riscul de accidentări la umăr. Niște pectorali bine antrenați oferă și un aspect frumos corpului (conturul pieptului).

Mușchii umerilor

Mușchii umerilor (Deltoizi) trebuie antrenați cu foarte mare grijă, principalul lucru de care trebuie să ținem cont fiind protecția încheieturii umărului. Aceasta încheietură este cea mai mobilă din întregul organism, fapt ce o face și cea mai instabilă încheietură, adică încheietura cu cele mai mari șanse de accidentare.