Flotări Spiderman

Flotări Spiderman

Despre exercițiul FLOTĂRI SPIDERMAN

Dacă te-ai plictisit de flotările simple sau dacă simți că acestea nu îți mai oferă rezultate mulțumitoare, orientează-te către Flotările Spiderman. Acest tip de exercițiu îți lucrează foarte bine abdomenul, dar și alte grupe musculare la fel de importante (pe care le voi detalia mai jos) și nu ar fi rău ca de acum înainte să le incluzi în antrenamentele tale.

Rutină exercițiu FLOTĂRI SPIDERMAN

  • așează-te pe podea ca și cum te-ai pregăti să faci o flotare obișnuită;
  • susține-ți greutatea doar în mâini și degetele de la picioare; ține picioarele aproape unul de altul și corpul drept; flexează brațele la 90 de grade; aceasta este poziția de start;
  • ridică piciorul drept de pe sol și, printr-o rotație exterioară, adu genunchiul cât mai aproape de cotul drept;
  • revin-o la poziția inițială și repetă mișcarea și cu piciorul stâng;
  • numărul de repetări poate varia în funcție de tipul de antrenament pe care îl urmezi.

Ilustrație cu execuția corectă a exercițiului FLOTĂRI SPIDERMAN

Grupele de mușchi antrenate de exercițiul FLOTĂRI SPIDERMAN

Orice exercițiu folosește multe grupe musculare în timpul execuției lui , însă se iau în calcul doar grupele musculare folosite direct. Exemplu: la flexii biceps din picioare lucrează și toți mușchii picioarelor pentru a menține poziția verticală a corpului, însă ei nu sunt direct implicați în mișcarea de flexie a antebrațului, deci nu se iau în considerare. Grupele musculare de mai jos sunt listate în ordinea aportului adus acestui exercițiu.

Muschii abdominali

Mușchii abdominali (Abs) generează mișcarea și susținerea zonei centrale a corpului. Cu cât un mușchi abdominal este plasat mai în interior, mai aproape de coloană, cu atât va fi mai important pentru poziția trunchiului, și asta contribuie semnificativ la a avea un spate sănătos.

Mușchii pectorali

Mușchii pectorali (Pectoralis) sunt plasați în zona pieptului și întărirea lor are ca efect principal o ușurință mai mare în împingerea anumitor obiecte. De asemenea, stabilizează și încheietura umărului, ceea ce reduce riscul de accidentări la umăr. Niște pectorali bine antrenați oferă și un aspect frumos corpului (conturul pieptului).

Mușchii umerilor

Mușchii umerilor (Deltoizi) trebuie antrenați cu foarte mare grijă, principalul lucru de care trebuie să ținem cont fiind protecția încheieturii umărului. Aceasta încheietură este cea mai mobilă din întregul organism, fapt ce o face și cea mai instabilă încheietură, adică încheietura cu cele mai mari șanse de accidentare.

Mușchii triceps

Mușchii triceps (Triceps Brachii) sunt localizați diametral opus bicepșilor, adică în partea posterioară a brațului superior și, la fel ca bicepșii, fac legătura între umăr și cot. Antrenarea lor face brațul masiv și reduce mult aspectul de braț subțire și firav.