Fluturări de picioare la bancă

Fluturări de picioare la bancă

Despre exercițiul FLUTURĂRI DE PICIOARE LA BANCĂ

Un exercițiu care antrenează foarte bine mușchii glutei, dar și alte grupe importante de mușchi, pe care le vei găsi detaliate la finalul articolului.

Rutină exercițiu FLUTURĂRI DE PICIOARE LA BANCĂ

  • întinde-te cu fața în jos pe o bancă dreaptă în așa fel încât șoldurile să stea pe capătul băncii;
  • întinde picioarele și ține-te cu brațele de celălalt capăt al băncii; picioarele trebuie să fie perfect întinse și la același nivel cu șoldurile; aceasta este poziția de start;
  • contractează mușchii glutei și bicepșii femurali și ridică încet unul din picioare, cât de sus poți;
  • lasă piciorul în jos și repetă mișcarea și cu celălalt membru;
  • alternează mișcarea cu fiecare picior în parte, până când termini numărul recomandat de repetări; acesta poate varia, în funcție de antrenamentul pe care îl urmezi.

Variații ale exercițiului FLUTURĂRI DE PICIOARE LA BANCĂ

Odată ce te-ai obișnuit cu mișcarea, poți încerca să efectuezi acest exercițiu și cu greutăți speciale atașate de gleznă.

Ilustrație cu execuția corectă a exercițiului FLUTURĂRI DE PICIOARE LA BANCĂ

Grupele musculare antrenate de exercițiul FLUTURĂRI DE PICIOARE LA BANCĂ

Orice exercițiu folosește multe grupe musculare pentru a fi executat, însă se iau în calcul doar grupele musculare folosite direct. Exemplu: la flexii biceps din picioare lucrează și toți mușchii picioarelor pentru a menține poziția verticală a corpului, însă ei nu sunt direct implicați în mișcarea de flexie a antebrațului, deci nu se iau în considerare. Grupele musculare de mai jos sunt listate în ordinea aportului adus acestui exercițiu.

Mușchii fesieri

Mușchii fesieri (Glutes) sunt unii din cei mai puternici mușchi ai corpului și reprezintă punctul de legătură dintre picioare și Mușchii spatelui. Fesierii sunt folosiți în multe acțiuni, de la mișcarea picioarelor până la întinderea și rotirea bazinului, la fel ca și la întinderea și rotirea trunchiului.

Biceps femural

Bicepșii femurali (Hamstrings) joacă un rol crucial în multe din activitățile zilnice, cum ar fi alergatul, săritul, mersul sau ciclismul. Întărindu-ți bicepșii femurali îți vei proteja genunchii de accidentări deoarece mușchii vor absorbi stresul aplicat genunchilor. Bicepșii femurali slabi cresc foarte mult riscul de accidentări la genunchi.