Fluturări la cablu din aplecat

Fluturări la cablu din aplecat

Despre exercițiul FLUTURĂRI LA CABLU DIN APLECAT

La fel ca și în cazul altor variații de fluturări, acest exercițiu izolează foarte bine mușchii umerilor, dar mai ales deltoizii mediani. Pentru a fi sigur că nu te accidentezi și că nu pui presiune prea mare pe articulații, este ideal să folosești întotdeauna greutăți mai mici decât crezi că ai putea defapt să ridici.

Rutină exercițiu FLUTURĂRI LA CABLU DIN APLECAT

  • mergi la helcometrul care are scripete în partea de jos și setează greutatea dorită;
  • apucă mânerul atașat de cablu cu mâna dreaptă;
  • apleacă-te cu trunchiul în față până când acesta ajunge aproape paralel cu podeaua;
  • flexează genunchii și sprijină mâna rămasă liberă de coapsa stângă; brațul drept trebuie să stea întins în jos, cu o ușoară flexie a cotului; aceasta este poziția de start;
  • ridică brațul drept în lateral până când ajunge paralel cu podeaua; menține cotul flexat și expiră pe durata acestei mișcări;
  • inspiră și revino încet la poziția de start;
  • numărul de repetări variază în funcție de programul de antrenament pe care îl urmezi în momentul respectiv.

Variații ale exercițiului FLUTURĂRI LA CABLU DIN APLECAT

Fluturările din aplecat se mai pot executa și cu ajutorul ganterelor sau a benzilor de exerciții.

Grupele musculare antrenate de exercițiul FLUTURĂRI LA CABLU DIN APLECAT

Orice exercițiu folosește multe grupe musculare în timpul execuției lui, însă se iau în calcul doar grupele musculare folosite direct. Exemplu: la flexii biceps din picioare lucrează și toți mușchii picioarelor pentru a menține poziția verticală a corpului, însă ei nu sunt direct implicați în mișcarea de flexie a antebrațului, deci nu se iau în considerare. Grupele musculare de mai jos sunt listate în ordinea aportului adus acestui exercițiu.

Muschii umerilor

Mușchii umerilor (Deltoizi) trebuie antrenați cu foarte mare grijă, principalul lucru de care trebuie să ținem cont fiind protecția încheieturii umărului. Aceasta încheietură este cea mai mobilă din întregul organism, fapt ce o face și cea mai instabilă încheietură, adică încheietura cu cele mai mari șanse de accidentare.