Fluturări la cablu pentru pectoralul superior

Fluturări la cablu pentru pectoralul superior

Despre exercițiul FLUTURĂRI LA CABLU PENTRU PECTORALUL SUPERIOR

Acest exercițiu este o variantă a clasicelor fluturari la cablu pentru piept. Se execută tot din picioare, cu diferența că scripeții se reglează la un nivel inferior, în zona taliei, grupa de mușchi cea mai solicitată fiind pectoralul superior. Fluturările la cablu pentru pectoralul superior sunt un exercițiu foarte eficient deoarece asigură o tensiune constantă în partea claviculară a mușchiului pectoral, cursa mișcării fiind mult mai amplă decât la fluturările cu gantere.

Rutină exercițiu FLUTURĂRI LA CABLU PENTRU PECTORALUL SUPERIOR

  • Reglează scripeții la un nivel inferior, selectează greutatea dorită și apucă câte un mâner în fiecare mână.
  • Fă un pas în față, îndoaie ușor genunchii și flexează ușor coatele pentru a reduce stresul la nivelul articulațiilor. Priza asupra mânerelor trebuie să fie în supinație (palmele orientate în față). Aceasta este poziția de start. Dacă postura de start este corectă, ar trebui să simți o întindere  puternică în zona pectoralilor.
  • În timp ce expiri, trage de mânere în sus cu o mișcare în diagonală, apropiind mâinile de linia mediană a corpului până la nivelul pieptului. Palmele trebuie să fie orientate în sus. Menține această poziție de final timp de 2-3 secunde. Vei simți cum "arde" mușchiul, acest tip de contracție implicând toate fibrele musculare ale pieptului.
  • Inspirând, coboară încet mâinile, către poziția de start, pe care o menții apoi timp de 2-3 secunde. Este foarte important ca brațele să rămână în aceeași poziție pe tot parcursul exercițiului, fără a flexa sau îndrepta coatele!

Grupele musculare antrenate de exercițiul FLUTURĂRI LA CABLU PENTRU PECTORALUL SUPERIOR

Orice exercițiu folosește multe grupe musculare în timpul execuției lui, însă se iau în calcul doar grupele musculare folosite direct. Exemplu: la flexii biceps din picioare lucrează și toți mușchii picioarelor pentru a menține poziția verticală a corpului, însă ei nu sunt direct implicați în mișcarea de flexie a antebrațului, deci nu se iau în considerare. Grupele musculare de mai jos sunt listate în ordinea aportului adus acestui exercițiu.

Muschii pectorali

Muschii pectorali (Pectoralis) sunt plasati in zona pieptului si intarirea lor are ca efect principal o usurinta mai mare in impingerea anumitor obiecte. De asemenea, stabilizeaza si incheietura umarului, ceea ce reduce riscul de accidentari la umar. Niste pectorali bine antrenati ofera si un aspect frumos corpului (conturul pieptului).

Muschii umerilor

Muschii umerilor (Deltoizi) trebuie antrenati cu foarte mare grija, principalul lucru de care trebuie sa tinem cont fiind protectia incheieturii umarului. Aceasta incheietura este cea mai mobila din intregul organism, fapt ce o face si cea mai instabila incheietura, adica incheietura cu cele mai mari sanse de accidentare.