Fluturări laterale la aparat

Fluturări laterale la aparat

Despre exercițiul FLUTURĂRI LATERALE LA APARAT

Exercițiul de față este unul de bază, care izolează foarte bine deltoizii mediani și garantează o poziție mai eficientă pentru antrenarea acestora decât varianta executată din picioare , cu gantere. Deltoizii sunt o grupă musculară importantă pentru aspectul general al corpului, precum și pentru sănătatea acestuia, antrenarea incorectă a acestei grupe de mușchi putând duce la instabilitatea articulației umărului și, implicit, la accidentări.

Rutină exercițiu FLUTURĂRI LATERALE LA APARAT

  • mergi la aparatul special conceput pentru acest exercițiu și ajustează-l potrivit nevoilor tale;
  • așează-te pe băncuță cu fața la aparat și poziționează brațele (porțiunea aflată imediat deasupra cotului) sub bureți;
  • pe toată durata exercițiului, ai grijă să menții spatele drept, dar relaxat, iar pieptul și privirea înainte;
  • pentru a începe mișcarea, depărtează brațele de corp, în lateral, până când ajung paralele cu podeaua;
  • așteaptă o secundă în poziția de sus, apoi revino ușor la poziția inițială;
  • numărul de repetări variază în funcție de programul de antrenament pe care îl practici.

Grupele musculare antrenate de exercițiul FLUTURĂRI LATERALE LA APARAT

Orice exercițiu folosește multe grupe musculare în timpul execuției lui, însă se iau în calcul doar grupele musculare folosite direct. Exemplu: la flexii biceps din picioare lucrează și toți mușchii picioarelor pentru a menține poziția verticală a corpului, însă ei nu sunt direct implicați în mișcarea de flexie a antebrațului, deci nu se iau în considerare. Grupele musculare de mai jos sunt listate în ordinea aportului adus acestui exercițiu.

Muschii umerilor

Mușchii umerilor (Deltoizi) trebuie antrenați cu foarte mare grijă, principalul lucru de care trebuie să ținem cont fiind protecția încheieturii umărului. Aceasta încheietură este cea mai mobilă din întregul organism, fapt ce o face și cea mai instabilă încheietură, adică încheietura cu cele mai mari șanse de accidentare.