Fluturări laterale la băncuță pentru deltoizii posteriori

Fluturări laterale la băncuță pentru deltoizii posteriori

Despre exercițiul FLUTURĂRI LATERALE LA BĂNCUȚĂ PENTRU DELTOIZII SUPERIORI

Deltoizii posteriori sunt o grupă musculară care, din păcate, este adesea ignorată, pe motivul că nu este atât de proeminentă ca deltoizii anteriori sau cei mediani. Profesioniștii însă știu că deltoizii posteriori slab antrenați pot pune în pericol stabilitatea umerilor și pot contribui la accidentarea coifului rotator. Exercițiul de față este unul de bază, care izolează foarte bine deltoizii posteriori și garantează o poziție mai eficientă pentru antrenarea acestora decât varianta executată din picioare.

Rutină exercițiu FLUTURĂRI LATERALE LA BĂNCUȚĂ PENTRU DELTOIZII SUPERIORI

  • Apucă o ganteră într-o mână, și așează-te cu fața în jos pe o băncuță ușor înclinată (la un unghi de 15 grade cu podeaua). Cealaltă mână o poți folosi pentru a prinde piciorul băncuței pentru a avea mai multă stabilitate.
  • Palma aferentă mâinii în care ții gantera trebuie să fie orientată spre corp (priză neutră), iar brațul trebuie să fie întins cu cotul ușor flexat. Aceasta va fi poziția de start. Sfat: Este foarte important să ții cotul ușor flexat și nu perfect întins altfel tricepsul va prelua mai mult din mișcare în detrimentul deltoizilor posteriori)
  • Ridică brațul în lateral în timp ce expiri, până când brațul ajunge într-o poziție paralelă cu solul . Menține contracția pentru o secundă.
  • Inspirând, lasă brațul să revină la poziția de start.
  • Execută mai multe repetări, în funcție de antrenamentul urmat

fluturări laterale

Variații ale exercițiului FLUTURĂRI LATERALE LA BĂNCUȚĂ PENTRU DELTOIZII SUPERIORI

Poți executa acest exercițiu cu ambele brațe simultan, sau din picioare, cu trunchiul aplecat la 90 de grade.

Ilustrație cu execuția corectă a exercițiului FLUTURĂRI LATERALE LA BĂNCUȚĂ PENTRU DELTOIZII SUPERIORI

Grupele musculare antrenate de exercițiul FLUTURĂRI LATERALE LA BĂNCUȚĂ PENTRU DELTOIZII SUPERIORI

Orice exercițiu folosește multe grupe musculare în timpul execuției lui, însă se iau în calcul doar grupele musculare folosite direct. Exemplu: la flexii biceps din picioare lucrează și toți mușchii picioarelor pentru a menține poziția verticală a corpului, însă ei nu sunt direct implicați în mișcarea de flexie a antebrațului, deci nu se iau în considerare. Grupele musculare de mai jos sunt listate în ordinea aportului adus acestui exercițiu.

Mușchii umerilor

Mușchii umerilor (Deltoizi) trebuie antrenați cu foarte mare grijă, principalul lucru de care trebuie să ținem cont fiind protecția încheieturii umărului. Aceasta încheietură este cea mai mobilă din întregul organism, fapt ce o face și cea mai instabilă încheietură, adică încheietura cu cele mai mari șanse de accidentare.