Genuflexiuni cu săritură

Genuflexiuni cu săritură

Despre exercițiul GENUFLEXIUNI CU SĂRITURĂ

O variantă mai solicitantă a genuflexiunilor obișnuite, ce implică un consum mai mare de energie și care dă rezultate foarte bune în dezvoltarea mușchilor cvadriceps și nu numai. Dacă vrei să mai schimbi exercițiile cu greutăți, să încerci un exercițiu care implică mai multă mișcare, Genuflexiunile cu săritură sunt o alternativă potrivită.

Rutină exercițiu GENUFLEXIUNI CU SĂRITURĂ

  • stai în picioare cu mâinile la ceafă și cu picioarele depărtate la nivelul umerilor; ține spatele drept și privirea înainte;
  • inspiră și coboară în poziția de genuflexiune până în momentul în care coapsele ajung paralele cu podeaua, sau chiar mai jos;
  • împinge cu picioarele în podea și sari cât de sus poți;
  • cand ajungi din nou la sol, coboară imediat în poziția de genuflexiune, apoi repetă și săritura;
  • continuă până atingi numărul recomandat de repetări, în funcție de antrenament; o genuflexiune și o săritură reprezintă o repetare.

Ilustrație cu execuția corectă a exercițiului GENUFLEXIUNI CU SĂRITURĂ

Grupele musculare antrenate de exercițiul GENUFLEXIUNI CU SĂRITURĂ

Orice exercițiu folosește multe grupe musculare pentru a fi executat, însă se iau în calcul doar grupele musculare folosite direct. Exemplu: la flexii biceps din picioare lucrează și toți mușchii picioarelor pentru a menține poziția verticală a corpului, însă ei nu sunt direct implicați în mișcarea de flexie a antebrațului, deci nu se iau în considerare. Grupele musculare de mai jos sunt listate în ordinea aportului adus acestui exercițiu.

Mușchii cvadricepși

Mușchii cvadricepși (Quadriceps sau Quads) sunt un grup de 4 mușchi amplasați în partea frontală a coapsei. Ei comandă mișcarea de îndreptare a genunchilor și oferă stabilitate când stai în picioare. Cvadricepșii sunt cei mai importanți mușchi pentru menținerea abilității de a sta în picioare sau de a merge.

Muschii gambelor

Mușchii gambelor (Calves, Calf muscles) influențează gleznele și contribuie la puterea lor generală. Antrenarea și întărirea mușchilor gambelor iți vor îmbunătăți echilibrul și forța atunci când execuți acțiuni ca alergat, mers sau sărit.

Mușchii fesieri

Mușchii fesieri (Glutes) sunt unii din cei mai puternici mușchi ai corpului și reprezintă punctul de legătură dintre picioare și Mușchii spatelui. Fesierii sunt folosiți în multe acțiuni, de la mișcarea picioarelor până la întinderea și rotirea bazinului, la fel ca și la întinderea și rotirea trunchiului.

Biceps femural

Bicepșii femurali (Hamstrings) joacă un rol crucial în multe din activitățile zilnice, cum ar fi alergatul, săritul, mersul sau ciclismul. Întărindu-ți bicepșii femurali îți vei proteja genunchii de accidentări deoarece mușchii vor absorbi stresul aplicat genunchilor. Bicepșii femurali slabi cresc foarte mult riscul de accidentări la genunchi.