Genuflexiuni la TRX

Genuflexiuni la TRX

Despre exercițiul GENUFLEXIUNI LA TRX

Genuflexiunile se situează de cele mai multe ori printre primele opțiuni în ceea ce privește alegerea exercițiilor destinate părții inferioare a corpului, în special a mușchilor cvadriceps și a gluteilor. În funcție de dificultate și de gradul de stimulare musculară dorit, poți alege să execuți una sau mai multe variații ale acestui tip de exercițiu.

Rutină exercițiu GENUFLEXIUNI LA TRX

  • atașează benzile de sistemul de prindere la o înălțime potrivită cu statura ta;
  • apucă benzile de câte un capăt, flexează genunchii, împinge șoldurile în spate și coboară șezutul spre podea; ai grijă să menții spatele drept, pieptul înainte și privirea în față, cu mușchii trunchiului contractați;
  • după ce ai ajuns în punctul în care coapsele sunt paralele cu podeaua, revino încet la poziția inițială, menținând genunchii un pic îndoiți;
  • continuă până când efectuezi numărul recomandat de repetări, în funcție de antrenamentul tău.

Ilustrație cu execuția corectă a exercițiului GENUFLEXIUNI LA TRX

Grupele musculare antrenate de exercițiul GENUFLEXIUNI LA TRX

Orice exercițiu folosește multe grupe musculare pentru a fi executat, însă se iau în calcul doar grupele musculare folosite direct. Exemplu: la flexii biceps din picioare lucrează și toți mușchii picioarelor pentru a menține poziția verticală a corpului, însă ei nu sunt direct implicați în mișcarea de flexie a antebrațului, deci nu se iau în considerare. Grupele musculare de mai jos sunt listate în ordinea aportului adus acestui exercițiu.

Mușchii cvadricepși

Mușchii cvadricepși (Quadriceps sau Quads) sunt un grup de 4 mușchi amplasați în partea frontală a coapsei. Ei comandă mișcarea de îndreptare a genunchilor și oferă stabilitate când stai în picioare. Cvadricepșii sunt cei mai importanți mușchi pentru menținerea abilității de a sta în picioare sau de a merge.

Muschii gambelor

Mușchii gambelor (Calves, Calf muscles) influențează gleznele și contribuie la puterea lor generală. Antrenarea și întărirea mușchilor gambelor iți vor îmbunătăți echilibrul și forța atunci când execuți acțiuni ca alergat, mers sau sărit.

Mușchii fesieri

Mușchii fesieri (Glutes) sunt unii din cei mai puternici mușchi ai corpului și reprezintă punctul de legătură dintre picioare și Mușchii spatelui. Fesierii sunt folosiți în multe acțiuni, de la mișcarea picioarelor până la întinderea și rotirea bazinului, la fel ca și la întinderea și rotirea trunchiului.

Biceps femural

Bicepșii femurali (Hamstrings) joacă un rol crucial în multe din activitățile zilnice, cum ar fi alergatul, săritul, mersul sau ciclismul. Întărindu-ți bicepșii femurali îți vei proteja genunchii de accidentări deoarece mușchii vor absorbi stresul aplicat genunchilor. Bicepșii femurali slabi cresc foarte mult riscul de accidentări la genunchi.

Muschii abdominali

Mușchii abdominali (Abs) generează mișcarea și susținerea zonei centrale a corpului. Cu cât un mușchi abdominal este plasat mai în interior, mai aproape de coloană, cu atât va fi mai important pentru poziția trunchiului, și asta contribuie semnificativ la a avea un spate sănătos.