Împins alternativ de la sol cu gantere kettlebell

Împins alternativ de la sol cu gantere kettlebell

Despre exercițiul ÎMPINS ALTERNATIV CU GANTERE KETTLEBELL

Exercițiul Împins alternativ cu gantere kettlebell este un exercițiu adresat în special începătorilor sau celor care doresc să practice o formă mai ușoară de fitness, fiind foarte ușor de executat în confortul propriei locuințe. Nu necesită decât două gantere kettlebell, exercițiul realizându-se întins pe podea. Principala grupă musculară vizată este pieptul, dar acest exercițiu activează și alte grupe musculare care vor fi descrise mai jos.

Rutină exercițiu ÎMPINS ALTERNATIV CU GANTERE KETTLEBELL

  • Întinde-te pe podea având câte o ganteră kettlebell în fiecare mână.
  • Cu o priză în pronație (palmele orientate în față), ridică ganterele kettlebell și sprijină-le pe piept.
  • Întinde brațele și ridică ganterele deasupra pieptului. Aceasta va fi poziția de start.
  • Coboară controlat una din gantere și adu-o la nivelul pieptului, executând o ușoară rotație a brațului, în așa fel încât palma să fie orientată spre lateral, în interior.
  • Ridică din nou gantera în timp ce cobori brațul celălalt la nivelul pieptului.
  • Execută mai multe repetări, în funcție de antrenamentul urmat.

Grupele musculare antrenate de exercițiul ÎMPINS ALTERNATIV CU GANTERE KETTLEBELL

Orice exercițiu folosește multe grupe musculare în timpul execuției lui, însă se iau în calcul doar grupele musculare folosite direct. Exemplu: la flexii biceps din picioare lucrează și toți mușchii picioarelor pentru a menține poziția verticală a corpului, însă ei nu sunt direct implicați în mișcarea de flexie a antebrațului, deci nu se iau în considerare. Grupele musculare de mai jos sunt listate în ordinea aportului adus acestui exercițiu.

Mușchii pectorali

Mușchii pectorali (Pectoralis) sunt plasați în zona pieptului și întărirea lor are ca efect principal o ușurință mai mare în împingerea anumitor obiecte. De asemenea, stabilizează și încheietura umărului, ceea ce reduce riscul de accidentări la umăr. Niște pectorali bine antrenați oferă și un aspect frumos corpului (conturul pieptului).

Mușchii triceps

Mușchii triceps (Triceps Brachii) sunt localizați diametral opus bicepșilor, adică în partea posterioară a brațului superior și, la fel ca bicepșii, fac legătura între umăr și cot. Antrenarea lor face brațul masiv și reduce mult aspectul de braț subțire și firav.

Mușchii umerilor

Mușchii umerilor (Deltoizi) trebuie antrenați cu foarte mare grijă, principalul lucru de care trebuie să ținem cont fiind protecția încheieturii umărului. Aceasta încheietură este cea mai mobilă din întregul organism, fapt ce o face și cea mai instabilă încheietură, adică încheietura cu cele mai mari șanse de accidentare.