Împins cu bara de la șold

Împins cu bara de la șold

Despre exercițiul ÎMPINS CU BARA DE LA ȘOLD

Deși bărbații nu acordă de obicei prea multă atenție exercițiilor dedicate fesierilor, considerând că aceștia sunt vizați mai mult de femei, trebuie să știi că mușchii glutei sunt foarte importanți în ceea ce privește aspectul general al corpului, precum și al puterii de ansamblu a tuturor mușchilor. Acest exercițiu este unul destul de dificil, dar care face minuni pentru mușchii glutei, în principal, dar și pentru alte grupe musculare pe care le vei găsi detaliate la sfârșitul articolului.

Rutină exercițiu ÎMPINS CU BARA DE LA ȘOLD

  • caută în sala unde te antrenezi o bancă dreaptă și așează-te pe podea cu spatele la aceasta;
  • încarcă greutățile pe bară și poziționeaz-o, cu grijă, deasupra picioarelor;
  • rulează bara până o aduci deasupra șoldurilor; sprijină-te cu brațele întinse în lateral de banca din spatele tău, în așa fel încât omoplații să se afle exact pe bancă; aceasta este poziția de start;

Împins cu bara de la șold

  • începe mișcarea împingând din picioare și ridicând șoldurile cât mai sus posibil; toată greutatea ar trebui să fie susținută de picioare și omoplați; împinge bazinul cât de sus poți și apoi revino la poziția de start;
  • numărul de repetări al acestui exercițiu poate varia, în funcție de tipul de antrenament pe care îl practici.

Sfat: Pentru a face Împinsul cu bara de la șold cât mai plăcut și mai ușor de executat, poți folosi un burete pe care să îl așezi între bară și bazin. Astfel, elimini o mare parte din disconfortul cauzat de exercițiu.

Grupele musculare antrenate de exercițiul ÎMPINS CU BARA DE LA ȘOLD

Orice exercițiu folosește multe grupe musculare pentru a fi executat, însă se iau în calcul doar grupele musculare folosite direct. Exemplu: la flexii biceps din picioare lucrează și toți mușchii picioarelor pentru a menține poziția verticală a corpului, însă ei nu sunt direct implicați în mișcarea de flexie a antebrațului, deci nu se iau în considerare. Grupele musculare de mai jos sunt listate în ordinea aportului adus acestui exercițiu.

Mușchii fesieri

Mușchii fesieri (Glutes) sunt unii din cei mai puternici mușchi ai corpului și reprezintă punctul de legătură dintre picioare și Mușchii spatelui. Fesierii sunt folosiți în multe acțiuni, de la mișcarea picioarelor până la întinderea și rotirea bazinului, la fel ca și la întinderea și rotirea trunchiului.

Muschii gambelor

Mușchii gambelor (Calves, Calf muscles) influențează gleznele și contribuie la puterea lor generală. Antrenarea și întărirea mușchilor gambelor iți vor îmbunătăți echilibrul și forța atunci când execuți acțiuni ca alergat, mers sau sărit.

Biceps femural

Bicepșii femurali (Hamstrings) joacă un rol crucial în multe din activitățile zilnice, cum ar fi alergatul, săritul, mersul sau ciclismul. Întărindu-ți bicepșii femurali îți vei proteja genunchii de accidentări deoarece mușchii vor absorbi stresul aplicat genunchilor. Bicepșii femurali slabi cresc foarte mult riscul de accidentări la genunchi.