Împins cu bara pentru triceps

Împins cu bara pentru triceps

Despre exercițiul ÎMPINS CU BARA PENTRU TRICEPS

Acest exercițiu se execută la banca dreaptă, ca și clasicul Împins la piept, diferența fiind că în acest caz trebuie să folosești o priză supinație (cu palmele orientate spre înapoi), pentru a antrena în mișcare mușchii triceps. Alte grupe musculare pe care le vei lucra indirect sunt descrise mai jos.

Rutină exercițiu ÎMPINS CU BARA PENTRU TRICEPS

  • întinde-te cu fața în sus pe o bancă dreaptă și apucă bara folosind o priză îngustă, cu palmele orientate spre înapoi;
  • extinde brațele și ridică bara în așa fel încât aceasta să se afle deasupra pieptului tău; aceasta este poziția de start;
  • inspiră și coboară bara încet, până când ajunge să îți atingă partea de mijloc a pieptului;

Sfat: Spre deosebire de exercițiul Împins la piept, acum trebuie să ai grijă să ții coatele aproape de corp, pentru a maximiza implicarea tricepșilor în mișcare.

  • după ce ai ajuns cu bara la piept, așteaptă o secundă și apoi revino la poziția inițială, în timp ce expiri; menține poziția o secundă apoi coboară din nou bara;
  • mișcarea de coborâre ar trebui să îți ia de două ori mai mult timp decât cea de ridicare;
  • continuă mișcarea până efectuezi numărul recomandat de repetări, în funcție de antrenamentul tău.

Precauții în executarea exercițiului ÎMPINS CU BARA PENTRU TRICEPS

Dacă nu ai mai făcut niciodată acest exercițiu, indicat ar fi să nu folosești o greutate prea mare, deoarece mișcarea poate fi destul de solicitantă pentru brațe și articulația coatelor. Dacă totuși te încumeți să încarci mai mult bara, ar trebui să rogi pe cineva să te asiste, pentru a evita o posibilă accidentare.

Ilustrație cu execuția corectă a exercițiului ÎMPINS CU BARA PENTRU TRICEPS

Variații ale exercițiului ÎMPINS CU BARA PENTRU TRICEPS

Exercițiul de față mai poate fi executat folosind o bară E-Z în loc de bara dreapă, precum și gantere.

Grupele musculare antrenate de exercițiul ÎMPINS CU BARA PENTRU TRICEPS

Orice exercițiu folosește multe grupe musculare pentru a fi executat, însă se iau în calcul doar grupele musculare folosite direct. Exemplu: la flexii biceps din picioare lucrează și toți mușchii picioarelor pentru a menține poziția verticală a corpului, însă ei nu sunt direct implicați în mișcarea de flexie a antebrațului, deci nu se iau în considerare. Grupele musculare de mai jos sunt listate în ordinea aportului adus acestui exercițiu.

Muschii triceps

Mușchii triceps (Triceps Brachii) sunt localizați diametral opus bicepșilor, adică în partea posterioară a brațului superior și, la fel ca bicepșii, fac legătura între umăr și cot. Antrenarea lor face brațul masiv și reduce mult aspectul de braț subțire și firav.

Muschii pectorali

Mușchii pectorali (Pectoralis) sunt plasați în zona pieptului și întărirea lor are ca efect principal o ușurință mai mare în împingerea anumitor obiecte. De asemenea, stabilizeaza și încheietura umărului, ceea ce reduce riscul de accidentări la umăr. Niște pectorali bine antrenați oferă și un aspect frumos corpului (conturul pieptului).

Muschii umerilor

Mușchii umerilor (Deltoizi) trebuie antrenați cu foarte mare grijă, principalul lucru de care trebuie să ținem cont fiind protecția încheieturii umărului. Această încheietură este cea mai mobilă din întregul organism, fapt ce o face și cea mai instabilă încheietură, adică încheietura cu cele mai mari șanse de accidentare.