Împins la piept cu o singură mână

Împins la piept cu o singură mână

Ca orice body-builder, știi că cel mai rău este să lași să se instaleze plafonarea în antrenament. Pe lângă faptul că te vei plictisi, adaptarea la anumite exerciții va duce la încetinirea sau chiar la stoparea completă a creșterii masei musculare. Astfel, mulți oameni care merg la sala de forță, caută continuu exerciții noi, cu care să le poată înlocui pe cele clasice.

În acest articol m-am gândit să îți vorbesc despre un execițiu mai ciudat și mai puțin folosit. Acesta este executat cu o singură mână. Cu ajutorul lor, îți poți schimba rutina de antrenament și vei observa că funcționează foarte bine.

Împins la piept cu o singură mână

 • Ia într-o singură mână o greutate mai mare decât ai alege în cazul în care ai împinge cu doua mâini;
 • În același timp, ține cealaltă mână lângă bancă. Greutatea nu trebuie să fie atât de mare încât să cazi de pe bancă, dacă nu te ții de ea cu mâna care nu împinge. Cu ajutorul acesteia, doar te echilibrezi.
 • Execută exercițiul clasic, ca și cum ai împinge cu ambele mâini, însă fă-o doar cu cea care ține greutatea:
  1. Pornești de sus, cu gantera îndreptată ușor mai spre centrul pieptului;
  2. Coboară încet greutatea, până când cotul și umărul fac un unghi de 90 de grade;
  3. Apoi ridic-o la loc, fără să te grăbești;
  4. Foarte important este să nu zorești executarea exercițiului. Coborârea și urcarea ar trebui să aibe loc în cam trei-patru secunde fiecare.
 • Schimbă apoi mână și repetă;
 • Ai grijă să concentrezi greutatea pe piept. Organismul va avea tendința de a se ajuta singur și va distribui parte a masei împinse, pe umăr. Fii atent să nu intre prea mult deltoidul în executare, altfel riști să te accidentezi.
 • Poți să execuți acest exercițiu fie din plan drept, fie din înclinat, dar nu la un unghi prea mic, pentru că nu vei mai putea susține greutatea. Cel mai indicat este să împingi din orizontal.

Așadar, ai mai sus un exemplu de exercițiu pe care aproape sigur nu l-ai încercat încă și care, în mod cert, îți va rupe monotonia din sala de antrenament. Tot ce trebuie să faci este să îl încerci și vei observa beneficiile lui.