Începe să te antrenezi acasă

Începe să te antrenezi acasă

Vrei să schimbi ceva în stilul tău de viață. Deja hainele nu îți mai vin, cu toate că este pentru a doua oară când îți schimbi mărimea. Inițial, când ai început facultatea aveai dimensiunea S. Făceai multă mișcare și de fiecare dată când era frumos afară jucai fotbal sau baschet. Apoi, în timpul anilor de învățat, în care găseai cu totul altceva de făcut în loc de sport, ai devenit M. După ce te-ai angajat și ai realizat că de fapt te alintai când spuneai în timpul facultății că nu ai timp de nimic, ai trecut la L.

Într-o zi, când ai încercat să intrii într-o cămașă pe care o cumpărasei cu ceva timp în urmă, ai observat că nici aceasta nu îți mai venea cum trebuie, deși era marimea large. Așadar, te-ai decis să te reapuci să faci mișcare. Cum foarte mulți prieteni nu prea mai ai, sporturile în echipă au fost excluse din start. În concluzie, te-ai gândit să faci fitness, ca multă lume din jurul tău.

Cum ideea de a merge la sală te dezgustă, ți-ai achiziționat un set de greutati fitness. Ai intrat pe net, ai căutat cum se fac exercițiile, care oricum nu îți erau străine, pentru că în anii de fotbal mai cocheteai cu ideea de sală. Dar ai observat că nu ai prea multă energie și că îți este greu să te apuci de treabă. Parcă nu reușești să te ma vezi vreodată slab.

Nu te minții singur

Cine spune că este ușor să te antrenezi și să te menții în formă, te minte. Toate reclamele de pe net cu băieți care au pătrățele și care te incurajează să faci două exerciții pe săptămână pentru a arăta ca ei în trei luni, sunt false. Adevărul gol-goluț este că pentru a slăbi e nevoie de antrenament mult și dedicare. Iar pentru a o face de acasă, singur, îți trebuie mult mai multă voință.

Nu este imposibil

Unul dintre campionii naționali la skanderberg din anii trecuți, Denis Ionescu, se antrena acasă. Avea un set de greutăți fitness și niște bidoane de 5 litri pe care le umplea cu nisip sau pietriș și cu ele exersa. Iar el a reușit să facă performanță într-un sport extrem de solicitant.

Automotivează-te!

Dacă tu nu te încurajezi, nimeni nu o va face. Primul pas l-ai făcut. Ai investit în greutăți fitness. Deci din punctul ăsta de vedere ești ok. Măcar te vei simți responsabil să le folosești, pentru simplul fapt că ai dat banii pe ele. Dar nu este suficient. Trebuie să te motivezi singur, în așa fel încât să te determini zilnic să te ridici de pe canapea și să pui mâna să ridici ganterele.

Setează-ți obiective realiste

Acesta cred că este cel mai important punct. Dacă te aștepți ca după două luni de mișcare să ai corpul unui zeu olimpic, vei fi dezamăgit. Iar dezamăgirea duce la încetarea exercițiilor. Fă-ți ca prim obiectiv să ridici greutăți fitness cu un kg în plus în fiecare lună. Apoi să dai jos cam 2-3 kg pe lună. Baby steps, cum spun americanii. Și vei ajunge într-un an să arăți așa cum te vezi în serile în care visezi frumos.