Înclinări laterale cu gantera pentru oblicii abdominali

Înclinări laterale cu gantera pentru oblicii abdominali

Despre exercițiul ÎNCLINĂRI LATERALE CU GANTERA PENTRU OBLICII ABDOMINALI

Peretele abdominal este compus din următorii mușchii: mușchiul drept abdominal, oblici externi, oblicii interni și mușchii transverși. Exercițiul Înclinări laterale cu gantera pentru abdomen antrenează în primul rând mușchii oblici și dințatul anterior. Pe lângă aspectul estetic emblematic al unui abdomen bine lucrat, trebuie știut faptul că abdominalii au un rol foarte important pentru organism, precum protejarea organelor interne, participarea la diferite procese fiziologice precum respirația, dar și activarea lor în timpul antrenării altor grupe musculare. Un abdomen de oțel asigură o forță și un randament mai mare în executarea altor exerciții pentru diverse zone musculare.

Rutină exercițiu ÎNCLINĂRI LATERALE CU GANTERA PENTRU OBLICII ABDOMINALI

  • Exercițiul se va executa din poziția stând, ținând o ganteră în mână stânga cu o priză neutră (palmâ orientată spre coapsă) pe lângă corp. Mâna dreaptă se va sprijini pe șold, iar picioarele trebuie să fie depărtate la o distanță egală cu lățimea umerilor. Aceasta va fi poziția de start.
  • Ținând spatele drept și privirea înainte, înclină trunchiul în partea stângă cât poți de mult. Inspiră în timpul acestei mișcări. Menține poziția pentru o secundă, apoi revino la poziția de start în timp ce expiri. Sfat: Mișcarea se va face numai în lateral, cu o amplitudine mare, pe cât posibil, și nemișcând restul corpului. Capul nu se înclină, picioarele nu se mișcă. Pentru a-ți da seama că te înclini cât trebuie, încearcă să aduci gantera la nivelul genunchiului.
  • Execută mai multe repetări, în funcție de tipul de antrenament urmat, apoi efectuează exercițiul ținând gantera în mâna dreaptă.

înclinări laterale cu gantera exercițiu

Sfaturi pentru execuția corectă a exercițiului ÎNCLINĂRI LATERALE CU GANTERA PENTRU OBLICII ABDOMINALI

Exercițiul Înclinări laterale cu gantera pentru abdomen poate fi integrat foarte bine la sfârșitul antrenamentului, fiind un exercițiu suplimentar și se execută în 3-4 seturi cu un număr mare de repetări. Este indicat să se folosească greutăți mai mici pentru a putea efectua mai multe repetări.

Ilustrație cu execuția corectă a exercițiului ÎNCLINĂRI LATERALE CU GANTERA PENTRU OBLICII ABDOMINALI

Grupele musculare antrenate de exercițiul ÎNCLINĂRI LATERALE CU GANTERA PENTRU OBLICII ABDOMINALI

Orice exercițiu folosește multe grupe musculare în timpul execuției lui, însă se iau în calcul doar grupele musculare folosite direct. Exemplu: la flexii biceps din picioare lucrează și toți mușchii picioarelor pentru a menține poziția verticală a corpului, însă ei nu sunt direct implicați în mișcarea de flexie a antebrațului, deci nu se iau în considerare. Grupele musculare de mai jos sunt listate în ordinea aportului adus acestui exercițiu.

Mușchii oblici

Mușchii oblici (Obliques), cunoscuți sub numele dințat anterior sunt situați în dreptul abdominalilor, însă pe lateralul trunchiului, în zona coastelor. Multe persoane antrenează abdominalii, însă nu iau în calcul și vecinii lor, adică Mușchii oblici. Ei funcționează că mușchi stabilizatori și sunt folosiți la o sumedenie de activități curente. De asemenea, sunt folosiți la majoritatea exercițiilor cu greutăți, așa că ar trebui luați în calcul și antrenați constant.

Mușchii abdominali

Mușchii abdominali (Abs) generează mișcarea și susținerea zonei centrale a corpului. Cu cât un mușchi abdominal este plasat mai în interior, mai aproape de coloană, cu atât va fi mai important pentru poziția trunchiului, și asta contribuie semnificativ la a avea un spate sănătos.