Îndreptări la cablu pentru cvadricepși

Îndreptări la cablu pentru cvadricepși

Despre exercițiul ÎNDREPTĂRI LA CABLU PENTRU CVADRICEPȘI

Exercițiul îndreptări la cablu pentru cvadricepși este unul foarte complex, implicând toți mușchii coapselor, precum și alte grupe musculare pe care ți le voi prezenta mai jos. Forma exercițiului este ușor diferită de îndreptările cu haltera, având în vedere că este executat la cablu, cu câte un scripete în fiecare mână, dar beneficiile sunt pe măsură, plus că zona lombară va fi mult mai puțin supusă riscului de accidentare.

Rutină exercițiu ÎNDREPTĂRI LA CABLU PENTRU CVADRICEPȘI

  • Poziționează scripeții la nivelul cel mai de jos al aparatului cu cablu și setează greutatea dorită, așezându-te între cei doi scripeți.
  • Pentru început, așează-te pe vine, ca și cum ai face o genuflexiune, flexându-ți șoldurile și genunchii până când ajungi cu mâinile la mânerele cablului.
  • Apucă mânerele cu câte o mână și începe să te ridici, executând o mișcare de ascensiune care are ca punct de sprijin principal călcâiele. Îndreaptă-ți genunchii și șoldurile, cu mâinile întinse pe lângă corp. Ține gâtul drept, privirea înainte și pieptul în față.
  • După ce ajungi în poziția drepți, revino la poziția de start, și execută mai multe repetări, în funcție de antrenamentul urmat.

îndreptări la cablu cvadricepsi

Grupele musculare antrenate de exercițiul ÎNDREPTĂRI LA CABLU PENTRU CVADRICEPȘI

Orice exercițiu folosește multe grupe musculare în timpul execuției lui , însă se iau în calcul doar grupele musculare folosite direct. Exemplu: la flexii biceps din picioare lucrează și toți mușchii picioarelor pentru a menține poziția verticală a corpului, însă ei nu sunt direct implicați în mișcarea de flexie a antebrațului, deci nu se iau în considerare. Grupele musculare de mai jos sunt listate în ordinea aportului adus acestui exercițiu.

Mușchii cvadricepși

Mușchii cvadricepși (Quadriceps sau Quads) sunt un grup de 4 mușchi amplasați în partea frontală a coapsei. Ei comandă mișcarea de îndreptare a genunchilor și oferă stabilitate când stai în picioare. Cvadricepșii sunt cei mai importanți mușchi pentru menținerea abilității de a sta în picioare sau de a merge.

Mușchii fesieri

Mușchii fesieri (Glutes) sunt unii din cei mai puternici mușchi ai corpului și reprezintă punctul de legătură dintre picioare și Mușchii spatelui. Fesierii sunt folosiți în multe acțiuni, de la mișcarea picioarelor până la întinderea și rotirea bazinului, la fel ca și la întinderea și rotirea trunchiului.

Biceps femural

Bicepșii femurali (Hamstrings) joacă un rol crucial în multe din activitățile zilnice, cum ar fi alergatul, săritul, mersul sau ciclismul. Întărindu-ți bicepșii femurali îți vei proteja genunchii de accidentări deoarece mușchii vor absorbi stresul aplicat genunchilor. Bicepșii femurali slabi cresc foarte mult riscul de accidentări la genunchi.

Mușchii lombari

Mușchii lombari (Lower Back) sunt, la fel ca și antebrațele, de multe ori săriți din programul de antrenament din simplul motiv ca nu sunt vizibili în oglindă sau pentru alte persoane. Dacă ai lombari slabi, neantrenați, nu ai nici un sprijin atunci când execuți o tragere, și asta poate duce la accidentări și, de asemenea, contribuie la dezvoltarea așa numitei "poziție cocoșată". Lombarii slabi pot duce și la dureri ale părții de jos a spatelui.

Mușchii antebrațelor

Mușchii antebrațelor (Forearms) sunt adeseori ignorați atunci când ne pregătim un antrenament. Însă ei sunt unii din cei mai des folosiți mușchi la activitățile zilnice. Antebrațele sunt implicate în aproape orice mișcare, în special la antrenamente. Atunci când trebuie să prinzi ceva cu mâna, îți folosești mușchii antebrațelor.