Își doresc femeile bărbați musculoși?

Își doresc femeile bărbați musculoși?
Iată o întrebare la care oamenii de știință se chinuie de ceva vreme să găsească un răspuns. Și asta nu pentru că savanții nu ar fi bine pregătiți, ci pentru că, așa cum bine știm cu toții, fiecare femeie are preferințe din cele mai diverse în ceea ce privește modul în care ar trebui să arate partenerul perfect. Astfel, deși majoritatea femeilor admiră cu siguranță un bărbat cu un corp bine lucrat, atletic, acest aspect pare să nu conteze foarte mult atunci când vine vorba de o relație serioasă sau de căsătorie. În acord cu spusele specialiștilor, se pare că preferințele femeilor în materie de bărbați se împart în două mari categorii: pentru aventuri și pentru relații serioase.

Cum te ajută mușchii să o cucerești

Dacă vrei să te bucuri de o aventură de o noapte sau de o relație fără prea mari obligații, atunci efortul depus la sală va da roade. Știu, vei spune probabil că nu acesta este motivul pentru care mergi la sală, dar este deja dovedit faptul că majoritatea bărbaților (dar nici femeile nu fac excepție) care merg la sală nu o fac pentru că se preocupă de sănătatea inimii sau a articulațiilor ci pentru că vor să fie mult mai atractivi pentru sexul opus. Cei mai mulți bărbați se concentrează mai mult pe exercițiile pentru piept sau bicepși tocmai pentru că un trunchi armonios îi face mai sexi în ochii femeilor. Și acest lucru este absolut normal, având în vedere faptul că femeile sunt programate genetic să aleagă pentru împerechere masculi puternici și sănătoși, care debordează de testosteron. Aceste calități, spun specialiștii, le garantează femeilor că vor aduce pe lume copii sănătoși, capabili să se adapteze mediului ostil în care se trezesc. Femeile își doresc bărbați musculoși Așadar, primul pas este garantat. Cu toate acestea, cum pentru orice relație sunt necesare două persoane, trebuie să mai ai norocul ca și tipa pe care ai pus ochii să își dorească o relație pur fizică, fără implicații sentimentale. Așa vei fi sigur că veți ajunge amândoi acolo unde vă doriți. Dacă, în schimb, femeia vrea o relație serioasă, de lungă durată sau care să culmineze cu o nuntă, atunci va trebui să dai dovadă și de alte calități. Probabil la prima impresie ea va aprecia și admira trupul tău musculos, bine definit, dar dacă asta este singura ta calitate atunci nu-ți face prea mari speranțe.

Dorința sexuală - instinct primar de supraviețuire

Dacă apelezi doar la instinctul animalic al sexului slab, atunci ai toate șansele să ajungi în dormitorul exemplarului vizat. Conform savanților, dorința sexuală este un instinct involuntar, similar cu alte nevoi ale omului, precum foamea sau setea și are rolul de a asigura evoluția speciei. De asemenea, hormonii precum testosteronul, dopamina sau serotonina au rolul de a crea sentimentul de iubire și dorința de a forma un cuplu. Așadar, vestita "dragoste la prima vedere" nu e altceva decât "dorință sexuală la prima vedere". Potrivit teoriilor evoluționiste, femeile sunt în mod natural atrase de masculii musculoși tocmai pentru că exercițiile de fitness și culturism, precum și alte sporturi, necesită implicarea unui nivel mare de energie. Așa cum în lumea animalelor masculul cel mai puternic și cu blana cea mai frumoasă are întâietate atunci când începe sezonul de împerechere, așa și bărbații puternici sunt preferați de femeile care vor garanția că vor naște copii sănătoși, cu gene bune.

Grăsimea - dușmanul dorinței sexuale

La polul opus în ceea ce privește atracția fizică se află grăsimea corporală. În afară de cazurile speciale și mai rare în care bărbații manifestă un interes crescut față de femeile mai plinuțe (sau chiar obeze), grăsimea este factorul declanșator al lipsei apetitului sexual. Potrivit unui studiu derulat de savanții de la UCLA, grăsimea și mușchii au un rol extrem de important în ceea ce privește preferințele femeilor în materie de bărbați. Astfel, pe o scară de la 1 la 9, femeile participante la studiu au acordat bărbaților cu mușchi și celor cu un corp tonifiat un punctaj de 6,97, respectiv 6,87, iar culturiștilor (cei cu o masă musculară extrem de dezvoltată), 6,37 puncte. Pe de altă parte, bărbații mai slabi și cei cu o constituție normală au obținut 5,42 și 4,28, iar cei mai "pufoși" nu au primit decât 2,95 puncte. În schimb, atunci când au trebuit să acorde puncte în funcție de dorința de a avea o relație serioasă cu subiecții în cauză, bărbații mai durdulii i-au depășit pe culturiștii profesioniști (5,9 față de 4,02 pentru cei din urmă). Femeile își doresc bărbați musculoși După cum vezi, rezultatele studiului sunt mai mult decât grăitoare. Cel mai bine văzuți de către femei sunt bărbații cu un corp atletic, tonifiat, așa că nu exagera cu exercițiile pentru creșterea masei musculare dacă singurul tău scop este să ai cât mai multe cuceriri. În general, bărbații excesiv de musculoși sunt percepuți ca fiind aventurieri, așa că nu sunt preferați pentru relațiile romantice. La acest capitol câștigători sunt bărbații cu o constituție obișnuită sau cei mai pufoși.

Cum să ai parte de mai multă acțiune

Odată stabilit cum funcționează instinctul de împerechere al femeii și faptul că acestea vor bărbați musculoși atunci când vine vorba de sex, acum e timpul să acționezi. Iată ce ar trebui să faci pentru a fi sigur că nu vei da greș:

1. Scapă de grăsime!

Un studiu derulat în cadrul Universității din Washington, arată că femeile ar prefera să își împartă patul cu un bărbat cu probleme mintale sau cu gonoree decât cu unul gras! Așadar, chiar dacă stau mai bine la capitolul încredere din partea sexului slab, grăsuții nu au prea multe șanse atunci când vine vorba de acțiune în dormitor.

2. Arată că ai... testosteron!

Acest hormon este esențial pentru creșterea masei musculare, dar și pentru atragerea partenerelor. Dacă nu ai o masă musculară prea dezvoltată probabil nu dispui nici de prea mult testosteron, dar, stai liniștit, totul se rezolvă cu atitudinea potrivită. Ai încredere în tine, fii ferm în tot ce spui și faci și eliberează puțină agresivitate. Femeile par să aprecieze acest aspect.

3. Ridică greutăți!

Nu este nevoie să arăți ca Arnold Schwarzenegger, dar adăugarea câtorva centimentri brațelor, pieptului și umerilor te va face mai atractiv pentru sexul slab. Dacă eși mai plinuț, fă aerobic, calculează și redu caloriile pe care le consumi și ridică greutăți pentru a adăuga și ceva masă musculară.

4. Gândește ca un învingător!

Așa cum spuneam și mai sus, o atitudine potrivită face minuni atunci când vrei să cucerești pe cineva. Nimănui nu-i plac pămpălăii, cu atât mai puțin femeilor, care caută în primul rând un bărbat puternic, capabil să le protejeze și să le confere senzația de siguranță. Ai încredere în tine și vei câștiga cu siguranță admirația reprezentantelor sexului frumos!