6 mituri despre cum să-ți lucrezi mușchii abdominali

6 mituri despre cum să-ți lucrezi mușchii abdominali

Există atât de multe mituri false legate de cum să-ți lucrezi mușchii abdominali încât mi-am dat seama că trebuie demontate, unul câte unul. Așa că m-am hotărât să împărtășesc șase dintre aceste mituri cu tine. Dacă până acum credeai în ele și le urmai, este momentul să schimbi metoda. Dacă vei respecta sfaturile pe care ți le voi da, peste aproximativ patru săptămâni vei culege roadele, în timp ce alții vor continua să se chinuie în zadar să își sculpteze mult-doritele "pătrățele".

1) Cu cât mai multe abdomene, cu atât mai bine

Nu, nu contează câte abdomene reușești să faci. Pentru a avea mușchii abdominali proeminenți, trebuie în primul rând să scapi de grăsimea de pe abdomen. Pentru a fi fericitul posesor al unui six-pack trebuie ca masa de grăsime să reprezinte maxim 10% din masa corporală totală. Așa că ai grijă ce mănânci dacă vrei să aspiri la un abdomen de invidiat.

2) Trebuie să-ți lucrezi abdomenul zilnic pentru a avea rezultate

Nimic mai fals. Chiar dacă faci 1000 de abdomene pe zi, asta n-o să te ajute să slăbești, cu atât mai puțin să dai jos grăsimea de pe abdomen. Mai mult, poți ajunge la supra-antrenament și la o perioadă de stagnare care te va împiedica să mai faci vreun progres.

3) Există exerciții care izolează mușchii abdominali inferiori

La fel ca în orice alt tip de exerciții, mușchii abdominali inferiori lucrează simultan cu alte grupe de mușchi. Adevărul este că nu există un exercițiu care să solicite doar mușchii abdominali inferiori. Este adevărat că ridicarea picioarelor din atârnat îi solicită mai tare, dar în același timp cu ei lucrează intens și mușchii abdominali superiori.

mituri despre muschii abdominali

4) Nu ai nevoie de greutăți pentru a-ți antrena mușchii abdominali

Greșit. Este valabil pentru orice grupă musculară: trebuie să existe un stimul care să forțeze mușchiul să crească. Mușchii abdominali nu vor fi vizibili niciodată dacă nu au o dimensiune rezonabilă. Încearcă să faci exerciții pentru abdomen folosind greutăți și vei vedea că sunt mult mai eficiente decât crunch-urile simple.

5) Singurele exerciții eficiente pentru mușchii abdominali sunt cele care implică flexii ale coloanei vertebrale (aplecări, crunch-uri, etc)

Cele mai bune exerciții pentru abdomen nici măcar nu includ o astfel de mișcare. Tractiunile, genuflexiunile, chiar și îndreptările cu haltera, lucrează mușchii abdominali la o intensitate mult mai mare decât orice exercițiu care presupune îndoirea coloanei vertebrale. În plus, aplecările, crunch-urile, bricegele și alte exerciții de acest tip solicită foarte mult spatele din cauza pozițiilor incomode, deci trebuie făcute cu grijă pentru a evita accidentele.

6) Consumul redus de apă te va ajuta să scoți la iveală "pătrățelele"

Organismul uman este mai inteligent decât crezi. Acesta deshidratează întâi mușchii scheletici (cei vizibili în mod natural, precum bicepsul, deltoizii, etc), deoarece apa este indispensabilă pentru anumite procese fiziologice mult mai importante decât un "six-pack". Cu alte cuvinte, apa din mușchi va fi folosită la procese precum crearea de celule sanguine sau menținerea stabilității semnelor vitale precum pulsul și tensiunea.