Poţi agăţa în sala de fitness?

Poţi agăţa în sala de fitness?

În mod cert ţi-a venit în cap cel puţin o dată întrebarea asta, în timp ce te uitai cu jind la fata care este la două biciclete eliptice distanţă de tine, şi care transpiră de mama focului. Mergi de suficient de mult timp la aceeaşi sală, începi deja să recunoşti parte din feţele celor prezenţi în intervalul tău orar. Deja te şi saluţi cu unii băieţi, în timp ce alţii apelează la tine atunci când au nevoie de cineva să îi ajute să împingă la bară. Şi totuşi, nu îţi poţi lua ochii de la Alina (ai aflat că o cheamă aşa, în timp ce ţipa antrenorul personal la ea). Ok, nu mergi acolo să agăţi, dar totuşi, te întrebi cât de greu ar putea fi să ocoleşti cele două biciclete eliptice şi să îi ceri numărul de telefon sau să o inviţi în oraş. Răspunsul te-ar putea surprinde: este chiar simplu. Trebuie doar să urmezi paşii pe care ţii voi prezenta în continuare.

  • Devino un obişnuit al sălii de fitness. Aici deja ai un plus, după cum ziceam, faptul că începi să te ştii cu oamenii de acolo, este un lucru bun. Majoritatea persoanelor adulte au un program de lucru foarte bine determinat, fapt pentru care au tendinţa de a merge în aceleaşi intervale orare la sală. Acest lucru este important, pentru că în momentul în care te decizi să intri în vorbă cu Alina, nu îi vei fi total străin. Mai mult, dacă observi că ea petrece mai mult timp pe bicicleta eliptică, fă-ţi şi tu de lucru pe acolo atunci când e şi ea în sală.
  • Fă-ţi curaj şi du-te şi vorbeşte cu ea. Începe de la lucruri mici: complimentează-i stilul de antrenament, echimpamentul, devotamentul cu care vine la sală. Spune-i, spre exemplu, că te impresionează cum poate sta câte 45 de minute pe zi pe biciclete eliptice. Nu îi complimenta fizicul!!! Asta este cea mai mare greşeală pe care poţi să o faci. Desigur că arată bine; ăsta este şi motivul pentru care vine la sală. Bineînteles că ştie asta, doar are şi ea oglindă. Faptul că printre primele lucruri pe care i le spui este că are un fund beton, nu-ţi va aduce niciun beneficiu. Vei părea un bădăran şi o va face să creadă că te interesează doar aspectul fizic.
  • Impresioneaz-o cu personalitatea ta. Chiar dacă ai observat că în sală există băieţi mult mai lucraţi ca tine, mai mari şi mai solizi, asta nu înseamnă şi că ei ai “prioritate” când vine vorba de fete. Din fericire, vremurile alea au trecut cam încă de când omul a început să folosească focul. Sau invers, chiar dacă tu eşti cel mai lucrat băiat din sală, tot personalitatea e mai importantă decât kilogramele împinse la piept. Renunţă la orgoliu şi du-te şi vorbeşte cu Alina.
  • Cere-i ajutorul. Dacă, să spunem, ești la eliptică şi este şi ea prin preajmă, întrab-o cum e corect să stai, ce fac toate butoanele, cum faci să începi un antrenament, dacă ei îi place să pedaleze pe biciclete eliptice sau ce alte exerciţii cardio face etc.

Cel mai important sfat pe care pot să ţi-l dau este fii încrezător atunci când o abordezi, încearcă să glumeşti, atunci când este cazul şi fii tu. Nu încerca să pari ceea ce nu eşti, numai pentru a o impresiona. Şi spune adevărul, pe cât posibil. Vorba aceea românească, ce spune că "minciuna are picioare scurte”, chiar este adevărată. Şi dacă te prinde încă de la început că minţi, se poate să își piardă interesul.