Ramat cu gantera kettlebell

Ramat cu gantera kettlebell

Despre exercițiul RAMAT CU GANTERA KETTLEBELL

Ramatul este un exercițiu extrem de eficient pentru dezvoltarea zonei de mijloc a spatelui, dar și a altor grupe musculare, indirect implicate în mișcare. Cu toate acestea, dacă ai probleme cu spatele ar fi mai bine să optezi pentru o variantă înlocuitoare, precum ramatul la cablu, mult mai blând cu zona respectivă.

Rutină exercițiu RAMAT CU GANTERA KETTLEBELL

  • așează o ganteră kettlebell la picioare;
  • adu un picior mai în față și flexează ușor genunchiul, piciorul din spate trebuie să fie extins aproape în totalitate, doar cu o ușoară îndoire a genunchiului;
  • sprijină-te cu brațul de piciorul pe care l-ai adus în față și împinge șezutul cât mai înapoi posibil, în timp ce cu brațul rămas liber te apleci să ridici gantera de pe sol;
  • ține spatele drept, cu omoplații trași spre înapoi și adu gantera către abdomen;
  • revino la poziția inițială apoi continuă mișcarea pentru numărul recomandat de repetări, în funcție de antrenamentul practicat.

Ilustrație cu execuția corectă a exercițiului RAMAT CU GANTERA KETTLEBELL

Grupele musculare antrenate de exercițiul RAMAT CU GANTERA KETTLEBELL

Orice exercițiu folosește multe grupe musculare pentru a fi executat, însă se iau în calcul doar grupele musculare folosite direct. Exemplu: la flexii biceps din picioare lucrează și toți mușchii picioarelor pentru a menține poziția verticală a corpului, însă ei nu sunt direct implicați în mișcarea de flexie a antebrațului, deci nu se iau în considerare. Grupele musculare de mai jos sunt listate în ordinea aportului adus acestui exercițiu.

Muschii dorsali

Mușchii dorsali (Latissimus Dorsi sau Lats) sunt amplasați în partea mediană a spatelui, puțin în lateralul coloanei, și sunt foarte importanți pentru suportul și întărirea mușchilor principali centrali (abdominali și piept).

Mușchii biceps

Mușchii biceps, sau bicepșii (Biceps) sunt acea pereche de mușchi plasați în partea frontală a brațelor superioare, care fac legătura între umăr și cot. Ei sunt implicați, la fel ca și antebrațele, într-o gamă foarte largă de activități zilnice pe care le efectuăm, inclusiv apăsarea unui mâner de ușă sau ridicarea obiectelor grele. Întărirea lor va reduce mult aspectul de braț subțire și firav.