Ramat cu sprijin pe gantere

Ramat cu sprijin pe gantere

Despre exercițiul RAMAT CU SPRIJIN PE GANTERE

Ramatul cu sprijin pe gantere din poziția de flotare este un exercițiu care îți pune serios la încercare abilitățile fizice și echilibrul. Având în vedere poziția pe care trebuie să o menții în timp ce faci ramatul cu gantera, precum și faptul că lucrezi cu greutăți, face ca acest exercițiu să fie destinat mai degrabă persoanelor cu o experiență mai mare în sala de forță, decât celor la început de drum.

Rutină exercițiu RAMAT CU SPRIJIN PE GANTERE

  • așează două gantere pe podea, la o distanță egală cu lățimea umerilor;
  • așează-te în poziția de flotare, cu sprijin pe vârfurile picioarelor și cu mâinile pe gantere;
  • pentru mai mult echilibru, poți să depărtezi picioarele mai mult decât o faci în cazul unei flotări obișnuite;
  • sprijină-te cu mâna pe o ganteră și cu cealaltă execută mișcarea de ramat, trăgând omoplatul spre înapoi;
  • revino la poziția inițială și apoi repetă cu brațul opus;
  • continuă până când efectuezi toate repetările recomandate, în funcție de tipul de antrenament pe care îl practici în momentul respectiv.

Denumiri alternative ale exercițiului RAMAT CU SPRIJIN PE GANTERE

Exercițiul Ramat cu sprijin pe gantere mai este cunoscut sub următoarele denumiri:

  • renegade row;
  • comando row;
  • ramat din flotare.

Variații ale exercițiului RAMAT CU SPRIJIN PE GANTERE

Ramat cu sprijin pe gantere kettlebell Pentru executarea exercițiului Ramat cu sprijin pe gantere te poți folosi atât de ganterele obișnuite, cât și de cele kettlebell.

Ilustrație cu execuția corectă a exercițiului RAMAT CU SPRIJIN PE GANTERE

Grupele musculare antrenate de exercițiul RAMAT CU SPRIJIN PE GANTERE

Orice exercițiu folosește multe grupe musculare pentru a fi executat, însă se iau în calcul doar grupele musculare folosite direct. Exemplu: la flexii biceps din picioare lucrează și toți mușchii picioarelor pentru a menține poziția verticală a corpului, însă ei nu sunt direct implicați în mișcarea de flexie a antebrațului, deci nu se iau în considerare. Grupele musculare de mai jos sunt listate în ordinea aportului adus acestui exercițiu.

Muschii dorsali

Mușchii dorsali (Latissimus Dorsi sau Lats) sunt amplasați în partea mediană a spatelui, puțin în lateralul coloanei, și sunt foarte importanți pentru suportul și întărirea mușchilor principali centrali (abdominali și piept).

Muschii abdominali

Mușchii abdominali (Abs) generează mișcarea și susținerea zonei centrale a corpului. Cu cât un mușchi abdominal este plasat mai în interior, mai aproape de coloană, cu atât va fi mai important pentru poziția trunchiului, și asta contribuie semnificativ la a avea un spate sănătos.

Mușchii biceps

Mușchii biceps, sau bicepșii (Biceps) sunt acea pereche de mușchi plasați în partea frontală a brațelor superioare, care fac legătura între umăr și cot. Ei sunt implicați, la fel ca și antebrațele, într-o gamă foarte largă de activități zilnice pe care le efectuăm, inclusiv apăsarea unui mâner de ușă sau ridicarea obiectelor grele. Întărirea lor va reduce mult aspectul de braț subțire și firav.

Muschii pectorali

Mușchii pectorali (Pectoralis) sunt plasați în zona pieptului și întărirea lor are ca efect principal o ușurință mai mare în împingerea anumitor obiecte. De asemenea, stabilizeaza și încheietura umărului, ceea ce reduce riscul de accidentări la umăr. Niște pectorali bine antrenați oferă și un aspect frumos corpului (conturul pieptului).

Muschii triceps

Mușchii triceps (Triceps Brachii) sunt localizați diametral opus bicepșilor, adică în partea posterioară a brațului superior și, la fel ca bicepșii, fac legătura între umăr și cot. Antrenarea lor face brațul masiv și reduce mult aspectul de braț subțire și firav.