Ramat vertical cu un braț la aparatul Smith

Ramat vertical cu un braț la aparatul Smith

Despre exercițiul RAMAT VERTICAL CU UN BRAȚ LA APARATUL SMITH

Acest exercițiu antrenează foarte bine mușchii umerilor (deltoizi), dar și alte grupe musculare importante pe care le vei găsi detaliate mai jos. Ca în cazul oricărui exercițiu pentru deltoizi, ai grijă să nu folosești o greutate mult prea mare, pentru a nu forța articulația umărului.

Rutină exercițiu RAMAT VERTICAL CU UN BRAȚ LA APARATUL SMITH

  • mergi la aparatul Smith și încarcă bara cu greutățile dorite;
  • folosește o priză largă pentru a ridica bara de pe suport, apoi ține bara doar cu o mână, cu brațul întins în jos; bara trebuie să se afle la nivelul coapselor; stai cu spatele drept, pieptul și privirea înainte; aceasta este poziția de start;
  • flexează ușor cotul și ridică bara folosindu-te de brațul superior; continuă mișcarea până când acesta ajunge paralel cu podeaua; în tot acest timp cotul trebuie să fie orientat către exterior;
  • așteaptă o secundă, apoi revino încet la poziția inițială;
  • după ce ai terminat repetările cu un braț, continuă cu cel opus;
  • numărul de repetări poate fi diferit, de la un antrenament la altul.

Grupele musculare antrenate de exercițiul RAMAT VERTICAL CU UN BRAȚ LA APARATUL SMITH

Orice exercițiu folosește multe grupe musculare în timpul execuției lui, însă se iau în calcul doar grupele musculare folosite direct. Exemplu: la flexii biceps din picioare lucrează și toți mușchii picioarelor pentru a menține poziția verticală a corpului, însă ei nu sunt direct implicați în mișcarea de flexie a antebrațului, deci nu se iau în considerare. Grupele musculare de mai jos sunt listate în ordinea aportului adus acestui exercițiu.

Muschii umerilor

Mușchii umerilor (Deltoizi) trebuie antrenați cu foarte mare grijă, principalul lucru de care trebuie să ținem cont fiind protecția încheieturii umărului. Aceasta încheietură este cea mai mobilă din întregul organism, fapt ce o face și cea mai instabilă încheietură, adică încheietura cu cele mai mari șanse de accidentare.

Mușchii biceps

Mușchii biceps, sau bicepșii (Biceps) sunt acea pereche de mușchi plasați în partea frontală a brațelor superioare, care fac legătura între umăr și cot. Ei sunt implicați, la fel ca și antebrațele, într-o gamă foarte largă de activități zilnice pe care le efectuăm, inclusiv apăsarea unui mâner de ușă sau ridicarea obiectelor grele. Întărirea lor va reduce mult aspectul de braț subțire și firav.

Mușchii trapezi

Mușchii trapezi (Trapezius, Traps) sunt plasați în partea superioară a spatelui, de-a lungul coloanei, și continuă în zona dintre gât și umăr. Pe lângă faptul că dau un aspect plăcut corpului, chiar și când suntem îmbrăcați, ei se antrenează atât prin întinderi, cât și prin exerciții de întărire a lor și ajută la evitarea durerilor de spate.