Răsuciri rusești la cablu

Răsuciri rusești la cablu

Despre exercițiul RĂSUCIRI RUSEȘTI LA CABLU

Abdomenul este o grupă musculară care poate fi antrenată prin zeci de exerciții diferite. Din păcate, foarte multe persoane nu știu decât să facă crunch-uri la nesfârșit, intrând într-o rutină care nu le mai permite mușchilor abdominali să se dezvolte. Astăzi îți voi prezenta un exercițiu care, deși e realizat cu ajutorul greutăților, este foarte dinamic și eficient pentru dezvoltarea mușchilor abdominali: răsuciri rusești la cablu.

Rutină exercițiu RĂSUCIRI RUSEȘTI LA CABLU

  • Atașează un mâner standard la cablu și poziționează-l la un nivel mediu.
  • Așează-ți spatele pe o minge elvețiană și apucă mânerul cu o mână. Cablul trebuie să fie într-o poziție perpendiculară față de linia corpului tău, la o distanță de un braț.
  • Prinde mânerul cu ambele mâini și adu-l la nivelul pieptului. Palmele trebuie să fie în aceeași linie cu cablul. Dacă nu sunt în aceeași linie, ajustează cablul mai sus sau mai jos.
  • Ține șoldurile cât mai sus și abdomenul încordat. Rotește trunchiul în direcția opusă cablului, ducând și mâinile în aceeași direcție. Corpul ar trebui să fie drept de la cap până la genunchi.
  • Menține poziția pentru 1-2 secunde și apoi revino în mod controlat la poziția inițială. Când revii la poziția de start, încă ar mai trebui să fie tensiune în cablu.
  • Execută mai multe repetări până la epuizare.
  • Schimbă poziția și execută același exercițiu pentru cealaltă parte a corpului.

Răsuciri rusești la cablu

Sfat: Neapărat să ții șoldurile ridicate. Partea superioară a trunchiului trebuie să se sprijine pe mingea elvețiană, în timp ce zona lombara și fesierii nu trebuie să aibă suport. Ținând șoldurile cât mai ridicate vor fi activați și mușchii lombari.

Grupele musculare antrenate de exercițiul RĂSUCIRI RUSEȘTI LA CABLU

Orice exercițiu folosește multe grupe musculare în timpul execuției lui, însă se iau în calcul doar grupele musculare folosite direct. Exemplu: la flexii biceps din picioare lucrează și toți mușchii picioarelor pentru a menține poziția verticală a corpului, însă ei nu sunt direct implicați în mișcarea de flexie a antebrațului, deci nu se iau în considerare. Grupele musculare de mai jos sunt listate în ordinea aportului adus acestui exercițiu.

Mușchii abdominali

Mușchii abdominali (Abs) generează mișcarea și susținerea zonei centrale a corpului. Cu cât un mușchi abdominal este plasat mai în interior, mai aproape de coloană, cu atât va fi mai important pentru poziția trunchiului, și asta contribuie semnificativ la a avea un spate sănătos.

Mușchii lombari

Mușchii lombari (Lower Back) sunt, la fel ca și antebrațele, de multe ori săriți din programul de antrenament din simplul motiv ca nu sunt vizibili în oglindă sau pentru alte persoane. Dacă ai lombari slabi, neantrenați, nu ai nici un sprijin atunci când execuți o tragere, și asta poate duce la accidentări și, de asemenea, contribuie la dezvoltarea așa numitei "poziție cocoșată". Lombarii slabi pot duce și la dureri ale părții de jos a spatelui.