Reguli nescrise din sala de fitness. Respectă-le și vei fi respectat!

Reguli nescrise din sala de fitness. Respectă-le și vei fi respectat!

Indiferent dacă ești începător sau că frecventezi sala de mai mulți ani, trebuie să respecți aceste reguli nescrise din sala de fitness dacă vrei la rândul tău să fii respectat. Începând de la cum să te porți cu colegii de antrenament și până la felul în care ai grijă de echipamente, aceste reguli sunt unele de bun simț și te pot scăpa de unele situații de-a dreptul stânjenitoare. În plus, sunt foarte ușor de respectat, așa că nu ai nicio scuză să nu o faci.

Reguli nescrise din sala de fitness:

Regula 1: Echipamentul la locul lui!

După ce ai terminat de folosit un echipament așează-l la locul lui. Așadar, acum e timpul să arăți ce educație ai primit acasă și cât de mult îți pasă de un bun comun. Nimeni nu este obligat să strângă după tine așa că fă-o singur!

Regula 2: Atenție la mirosuri!

Înainte de a merge la sală asigură-te că tu și echipamentul tău sunteți curați. Nu lăsa hainele de sală în geantă de la un antrenament la altul, ci spală-le după fiecare folosire. Pentru a nu transpira excesiv în timpul antrenamentului și a împrăștia în jur mirosuri din cele mai ”deosebite”, folosește înainte un deodorant.

Regula 3: Atenție la transpirație!

De fiecare dată, fără excepție, șterge transpirația pe care o lași pe aparate! Este de-a dreptul dezgustător ca altcineva să se așeze în balta de sudoare pe care ai lăsat-o în urma ta. În plus, nu te oferi să asiști pe cineva care tocmai execută împins la piept dacă îți șiroiește transpirația pe față. Șterge-te mai întâi!

Regula 4: Nu ocupa toată oglinda!

Atunci când te așezi în fața oglinzii ai grijă să o faci pentru a-ți urmări execuția și nu pentru a-ți admira mușchii. În plus, ai grijă ca atunci când faci asta să nu blochezi vederea cuiva din spatele tău. Nimeni nu vrea să te vadă pe tine, ci propriile mișcări.

Regula 5. Nu bloca suportul de gantere!

Dacă ai de executat un exercițiu cu gantere nu este nevoie să o faci chiar lângă suportul pe care stau acestea. Lasă loc liber și celor care mai au nevoie de ele. Aceasta este una dintre cele mai importante reguli nescrise din sala de fitness așa că ai grijă să nu o scapi din vedere.

Regula 6: Fără exces de echipamente

Adică, dacă ești genul care poartă centură pentru ridicat greutăți la fiecare set, fiecare exercițiu, chiar dacă nu ridici cine știe ce greutate, trebuie să te oprești. Riști să arăți ca un... sensibil, ca să fiu blând în exprimare.

Regula 7: Nu te holba!

reguli nescrise din sala de fitness Dacă vin și femei la sală, arată-le puțin respect și nu te mai holba ca un necioplit. Respectarea acestui punct din lista acestor reguli nescrise din sala de fitness ar trebui să vină de la sine, din educația primită de la părinți și să nu aștepți ca altcineva să îți atragă atenția. Dacă tot vrei să te uiți măcar fii mai subtil!

Regula 8: Lucrează-ți picioarele!

Dacă nu vrei să arăți ca un mutant, atunci ai grijă să îți antrenezi picioarele astfel încât să fie în deplină armonie cu restul corpului.

Regula 9: Atenție la cei din jur!

Nu descărca niciodată bara de greutăți decât dacă te-ai asigurat că nimeni nu vrea să o mai folosească. După cum spuneam, aceste reguli nescrise din sala de fitness sunt defapt unele de bun simț, perfect normale și de înțeles.

Regula 10: Respectă proprietatea!

Nu te atinge și nu muta niciodată geanta, prosopul sau apa cuiva. Niciodată! E nepoliticos!

Regula 11: Nu arunca cu sfaturi!

Chiar dacă ai experiență, nimeni nu apreciază pe cineva care are un sfat despre orice. Oferă-ți opinia doar dacă ești rugat să o faci.

Regula 12: Respectă spațiul personal!

Ai grijă să nu te plasezi prea aproape de cine atunci când te antrenezi. Fiecare are nevoie de propriul spațiu pentru a se desfășura în voie. În plus, dacă te apropii prea mult, vă puteți accidenta unul pe altul.

Regula 13: Nu te holba! - 2

De această dată holbatul se referă la acea persoană care nu are altceva de făcut decât să-și fixeze cu privirea colegul care tocmai ridică o greutate impresionantă. Nu fi tu acea persoană!

Regula 14: Păstrează nostalgiile pentru tine!

Poate ție ți-e dor de zilele în care împingeai 100 de kg la piept, dar altuia e posibil să nu îi pese. Păstrează amintirile pentru tine!

Regula 15: Dacă ai nelămuriri, întreabă!

Dacă nu știi să folosești un echipament, întreabă instructorul sau pe cineva care știe. Nu încerca să îți dai seama singur căci ai putea să îl strici sau să te rănești.

Regula 16: Nu ține aparatele blocate!

Dacă vrei să execuți un exercițiu la un anumit aparat, indiferent că este o bancă, banda de alergat sau alt aparat, dar încă nu ești hotărât ce și cum să faci, nu ține aparatul blocat. Până te gândești tu, lasă pe altcineva să lucreze.

Regula 17: Nu fi bădăran!

Zgomotele dubioase precum râgâitul sau altele asemenea, înjurăturile ca la ușa cortului și zbierăte-le în timpul exercițiilor nu sunt permise. Ca o concluzie, dacă vrei să fii respectat, respectă și tu aceste reguli nescrise din sala de fitness. Asigură-te ca dai dovadă de bun simț și astfel toată lumea se poate antrena în condiții optime, fără să fie deranjată de detalii care nu își au locul într-o sală de forță.