Review 4 Dimension Nutrition - Isolate Matrix

Review 4 Dimension Nutrition - Isolate Matrix

Procesare 4 Dimension Nutrition - Isolate Matrix

Această pudră proteică este fabricată folosindu-se doar procedeul CFM (Cross Flow Microfiltration), adică unul din cele mai bune procedee de obținere a izolatului proteic. Acest procedeu presupune folosirea unor membrane ceramice pentru a filtra impuritățile.

Informații nutriționale 4 Dimension Nutrition - Isolate Matrix

Conform datelor furnizate de producător, Isopure Matrix este, după cum sugerează și numele, un amestec de izolat proteic din zer și izolat proteic din lapte. În afară de aceste 2 izolate, produsul mai conține și hidrolizat proteic din zer 97. Acest 97 este posibil să se refere la procentajul de hidroliză, însă nu am găsit nicăieri o confirmare oficială. Din păcate, producătorul nu menționează proporțiile acestor izolate, însă cea mai mare pondere o are izolatul proteic din zer, urmat de cel din lapte, după care vine și hidrolizatul. Dacă ar fi să bănuiesc, aș spune că procentele sunt în jurul valorilor de 50%, 40%, respectiv 10%.

O porție are 28g, din care 26g sunt proteine, ceea ce înseamnă o extraordinară concentrație proteică de 93%. Avem 0g carbohidrați și 0g grăsimi pe porție, iar cele 28g de pudră furnizează doar 110 calorii, ceea ce este o valoare foarte bună pentru cei care sunt nevoiți să "numere" fiecare calorie consumată.

Ceea ce într-adevăr m-a dat pe spate la acest produs sunt substanțele adăugate. Produsul mai conține și L-Glicină, L-Glutamină, aminoacizi cu lanțuri ramificate (BCAA), complex de lipide format din ulei de floarea soarelui, mono și digliceride și polimeri de glucoză, precum și L-Creatină. Din păcate, cei de la 4 Dimension Nutrition nu precizează cantitățile din fiecare substanță adăugată, așa că asta nu poate să însemne decât că sunt foarte mici. Mai avem și câteva vitamine și minerale, însă cantitățile lor sunt atât de mici încât nu merită a fi menționate.

Isolate Matrix este disponibil în 3 arome: ciocolată, vanilie și căpșuni. Conform BB.com, rating-ul mediu pentru gust este 7,4/10, cea mai bine cotată aromă fiind cea de ciocolată.

Review 4 Dimension Nutrition - Isolate Matrix

4 Dimension Nutrition - Isolate Matrix Apreciez faptul că produsul este obținut folosindu-se procedeul Cross Flow Microfiltration, este procedeul meu preferat deoarece nu denaturează fracțiile proteice. Apreciez oarecum hidrolizatul proteic din zer, însă aș fi vrut să aflu mai mutle informații despre el. Nu apreciez izolatul proteic din lapte deoarece mie nu îmi plac proteinele de compromis, așa cum numesc eu proteinele cu n-spe mii de viteze de absorbție. Dacă vreau asimilare lentă îmi iau o proteină de noapte și gata însă, imediat după antrenament, vreau ceva care să se asimileze repede și în totalitate, deci pentru mine cea mai bună variantă este 100% izolat proteic din zer. Totuși, se poate folosi și așa, însă după antrenament ar trebui mărită porția la 1,5 măsuri sau chiar 2 măsuri, în funcție de cantitatea de proteine pe care o poate asimila organismul tău odată.

Apreciez concentrația proteică de 93%, apreciez lipsa completă a carbohidraților și grăsimilor, precum și cantitatea relativ mică de calorii/porție. Aș fi preferat însă să vină și ca unflavored, adică fără aromă, deoarece nu prea agreez aromele artificiale. În plus, aproape tot timpul eu consum, împreună cu proteina, și un complex de aminoacizi pudră BCAA și L-Glutamină (pentru refacere) și îmi place să-i amestec cu pudră proteică. Însă acești aminoacizi vin doar cu arome fructate, și este cam nasol să amesteci ciocolata sau vanilia cu aromă de struguri, fruit punch sau portocale. Însă, dacă proteina ar avea aromă neutră (fără aromă), amestecul cu aminoacizii nu ar reprezenta nicio problemă din punctul de vedere al gustului.

Isolate Matrix este fabricată în SUA doar cu materii prime provenite din SUA, ceea ce este o garanție suplimentară a calității. În plus, 4 Dimension Nutrition se lauda foarte tare cu certificările obținute de fabrica lor, și aici enumăr: EU, cGMP, HACCP, NHP și CFIA. Pentru noi nu înseamnă mare lucru aceste certificări însă am avut de-a face îndeaproape cu sistemul american de alimentație și pot spune că certificările nu se obțin ușor și, odată ce ai obținut anumite certificări, controalele vin foarte des pentru a se asigura că menții reglementările în vigoare. Asta nu poate însemna decât că folosesc procedee menite a mări siguranța alimentelor, deci și siguranța Isolate Matrix.

Produsul vine cu multe avantaje, însă ceea ce mă trage înapoi este acel izolat din lapte. Aș cumpăra produsul oricând dacă ar fi 100% din zer însă așa cred că îl voi sări și sunt nevoit să îl notez cu 9/10. Însă, pentru cine nu contează viteza de asimilare a proteinelor, este cu siguranță un produs care trebuie încercat!

Per total nu pot da decât nota 9, însă această notă este suficient de bună pentru a plasa acest produs in topul celor mai bune pudre proteice. Poți citi mai multe detalii despre Isolate Matrix pe pagina oficială a produsului. Dacă ești interesat să achiziționezi orice supliment, nu uita să citești de unde poți cumpăra cele mai ieftine suplimente din Europa!

Poți veni cu completări sau întrebări la acest review, folosind rubrica de comentarii. De asemenea, ne poți împărtăși din propria ta experiență cu Isolate Matrix.