Review ASN - HP 100

Review ASN - HP 100

Procesare ASN - HP 100

Această pudră proteică are parte de o descriere foarte lungă pe site-ul producătorului, însă acea descriere nu spune mai nimic. Este un hidrolizat proteic din zer, însă singurul indiciu dat referitor la procedeul de fabricare este că folosește tehnologia Nano. Ce face, ce este, cum funcționează ... acestea sunt întrebări rămase fără răspuns. Din ce spun cei de la ASN, ar fi cel mai tare procedeu existent la ora actuală, un procedeu care extrage peptidele din zer (peptidele reprezintă cea mai mică parte a proteinei). Aceasta înseamnă hidroliză, care însă are mai multe modalități de predigerare a proteinei: cu acid, cu enzime, la căldură etc. Însă ASN nu consideră important să spună ce procedeu folosește. Nu de alta, dar tratamentul cu acid și cel la căldură denaturează fracțiile proteice, care sunt foarte importante pentru creșterea masei musculare. Nu ne zice nici procentajul, nici gradul de hidroliză.

Cu alte cuvinte, facem un produs cu cea mai bună tehnologie și produsul nostru este cel mai tare, dar nu putem da nici un detaliu despre acest procedeu. Noi l-am inventat și nu îl mai folosește nimeni în lume! Așa că avem de ales între a crede că ASN vrea să-și păstreze secretul și, într-adevăr, HP-100 este cea mai bună proteină din lume la ora actuală, sau putem crede că este mult marketing, iar informațiile care nu sunt dezvăluite (și sunt multe) sunt ținute secrete pentru că ar dezavantaja produsul.

Totuși, pentru că nu-mi stă în fine să mă dau bătut așa de ușor, am început să caut informații în toate locurile posibile. Am găsit niște indicii care ar spune că procentajul de hidroliză este 100%, ceea ce este foarte bine, însemnând că avem de-a face cu un produs integral hidrolizat, nu doar parțial hidrolizat. Însă am găsit un raport care spune că gradul de hidroliză este de 16,9%, ori asta este un grad foarte mic pentru cineva cu atâtea pretenții ca HP 100. Un grad bun de hidroliză este de peste 35%, iar de 16,9 la 35% este cale lungă. Nu pot garanta însă că acest grad de hidroliză (DH) este cel de la produsul actual. Este posibil să fie de la varianta precedentă însă, chiar și așa, tot nu este bine deoarece și varianta anterioară a fost promovată ca fiind cea mai bună. Nu am reușit să găsesc absolut nimic despre tipul de tratament folosit (cu enzime, cu acid sau la căldură).

Informații nutriționale ASN - HP 100

Conform datelor furnizate de producător, o porție de HP 100 are 28g, din care 25g reprezintă proteine, ceea ce înseamnă o concentrație proteică de 89%. Cam puțin pentru un hidrolizat proteic care se vrea a fi cel mai bun din lume! 1,17g de carbohidrați din care 0,34g zahăr, 0,05g de grăsimi,zero colesterol și doar 111,4 kcal sunt avantaje importante ale HP 100.

Mă așteptam să găsesc niște amestecuri patentate adăugate, sau ceva cu care să iasă în evidență însă, din păcate, nu este cazul. Proteina este simplă, fără nimic adăugat însă, după spusele producătorului, minim 25% din proteină sunt BCAA. HP 100 este disponibil în 3 arome, respectiv ciocolată, vanilie și cappucino.

Review ASN - HP 100

ASN - HP 100 Un produs controversat prin prisma informațiilor foarte greu accesibile. Dacă ar fi să ne luăm după ce spune producătorul, HP 100 este cu 10 ani în fața celui mai bun hidrolizat proteic din zer. Dacă ne luăm însă strict după informațiile de pe ambalaj, avem de-a face cu un produs dubios, deoarece lipsesc cu desăvârșire foarte multe informații care ar putea să mă convingă de calitatea HP 100.

Produsul este fabricat într-o fabrică unde se produc medicamente, ceea ce înseamnă că avem de-a face cu o calitate superioară a procesului de fabricare, datorită regulilor mai stricte pe care trebuie să le respecte acest gen de fabrici.

Marketingul făcut de ASN mă duce cu gândul la marketingul făcut până recent de Muscletech, care scotea câte un produs despre care spunea că este cel mai bun pentru creșterea masei musculare, dar fără a fi încadrat într-o anume categorie clară, însă acel produs era într-adevăr foarte bun și își făcea treaba. Și, bineînțeles, toate ingredientele erau oarecum mascate în așa numitele amestecuri patentate. Este posibil să fie vorba despre același lucru și la ASN, care promovează HP 100 ca fiind cu 10 ani în față celui mai bun hidrolizat din zer, la fel cum și Muscletech promova Anator P70 cum că ar modifica profilul ADN. Iar Anator P70 este un produs extraordinar însă, din cauza unor ingrediente cu probleme, nu mai este comercializat de mult timp în Europa.

Concentrația proteică este relativ ok, cantitățile de carbohidrați și grăsimi sunt acceptabile, iar lipsa lactozei îl recomandă persoanelor cu intoleranță la lactoză. Însă prețul este ceva de-a dreptul prohibit! În Europa se vinde cu 60 euro flaconul de 900g și 115 euro cel de 1800g. Nu cred că sunt multe persoane care să-și permită să dea acești bani (peste 500 lei flaconul de 1800g) doar pe proteină, însă un preț mare sugerează de regulă și o calitate superioară a produsului.

Ținând cont de tot ce am aflat despre HP 100 pot spune că nu cred că îl voi cumpăra vreodată. Principalul motiv este reprezentat de lipsa informațiilor detaliate legate de procedeul de fabricație, iar motivul secundar este legat de preț. Păi cu 36 euro îmi iau IsoFlex la 900g de la cel mai ieftin site de suplimente din Europa, sau cu 44 euro îmi iau Iso Sensation 93 la 1600g din România, sau cu 40 euro îmi iau CFM Whey Protein la 900g tot din România. Ca sa mă convingă să dau 60 euro pe 900g de HP 100, trebuie ca ASN să-mi furnizeze toate informațiile care sa mă convingă că, într-adevăr, au cel mai avansat hidrolizat proteic din lume. Și chiar și așa, nu cred că sunt dispus să dau 120 euro pe lună doar pe proteină! Până atunci însă, rămân la izolatele proteice pe care le consider a fi cele mai bune din lume!

Per total nu pot da nicio notă, din cauza lipsei informațiilor. Poți citi mai multe detalii despre ASN - HP 100 pe pagina oficială a produsului. Dacă ești interesat să achiziționezi orice supliment, nu uita să citești de unde poți cumpăra cele mai ieftine suplimente din Europa!

Poți veni cu completări sau întrebări la acest review, folosind rubrica de comentarii. De asemenea, ne poți împărtăși din propria ta experiență cu HP 100.