Ridicări de genunchi

Ridicări de genunchi

Despre exercițiul RIDICĂRI DE GENUNCHI

Acest tip de exercițiu, deși pare simplu, este destul de solicitant și lucrează foarte bine mușchii fesieri, dar și alte grupe musculare pe care le voi prezenta mai jos. De asemenea, exercițiul Ridicări de genunchi este foarte de util și în cazul în care vrei să slăbești, deoarece implică destul de multă mișcare. Dacă, totuși, ți se pare a fi prea ușor, poți să îl execuți ținând câte o ganteră în mâini.

Rutină exercițiu RIDICĂRI DE GENUNCHI

  • pentru a executa acest exercițiu ai nevoie de o bancă pentru aerobic sau o treaptă cu o înălțime între 15 și 30 de cm; dacă banca la care execuți împins la piept din plan drept are înălțimea potrivită ori dacă poate fi reglată, atunci o poți folosi pe aceea;
  • poziționează-te cu fața spre bancă, cu picioarele unul lângă altul; aceasta este poziția de start;
  • pune talpa piciorului stâng pe mijlocul băncii; îndreaptă genunchiul și șoldul până când ajungi să stai cu întreg piciorul pe bancă; flexează genunchiul și șoldul piciorului drept, încercând să ridici genunchiul cât de mult poți; în tot acest timp, coatele trebuie să fie flexate;
  • fă acțiunea în sens invers pentru a coborî de pe bancă și apoi repetă mișcarea cu piciorul opus;
  • numărul de repetări poate varia în funcție de tipul de antrenament pe care îl urmezi.

Ilustrație cu execuția corectă a exercițiului RIDICĂRI DE GENUNCHI

Grupele musculare antrenate de exercițiul RIDICĂRI DE GENUNCHI

Orice exercițiu folosește multe grupe musculare în timpul execuției lui , însă se iau în calcul doar grupele musculare folosite direct. Exemplu: la flexii biceps din picioare lucrează și toți mușchii picioarelor pentru a menține poziția verticală a corpului, însă ei nu sunt direct implicați în mișcarea de flexie a antebrațului, deci nu se iau în considerare. Grupele musculare de mai jos sunt listate în ordinea aportului adus acestui exercițiu.

Mușchii fesieri

Mușchii fesieri (Glutes) sunt unii din cei mai puternici mușchi ai corpului și reprezintă punctul de legătură dintre picioare și Mușchii spatelui. Fesierii sunt folosiți în multe acțiuni, de la mișcarea picioarelor până la întinderea și rotirea bazinului, la fel ca și la întinderea și rotirea trunchiului.

Biceps femural

Bicepșii femurali (Hamstrings) joacă un rol crucial în multe din activitățile zilnice, cum ar fi alergatul, săritul, mersul sau ciclismul. Întărindu-ți bicepșii femurali îți vei proteja genunchii de accidentări deoarece mușchii vor absorbi stresul aplicat genunchilor. Bicepșii femurali slabi cresc foarte mult riscul de accidentări la genunchi.

Mușchii cvadricepși

Mușchii cvadricepși (Quadriceps sau Quads) sunt un grup de 4 mușchi amplasați în partea frontală a coapsei. Ei comandă mișcarea de îndreptare a genunchilor și oferă stabilitate când stai în picioare. Cvadricepșii sunt cei mai importanți mușchi pentru menținerea abilității de a sta în picioare sau de a merge.