Ridicări de picioare din atârnat

Ridicări de picioare din atârnat

Despre exercițiul RIDICĂRI DE PICIOARE DIN ATÂRNAT

Exercițiul Ridicări de picioare din atârnat presupune ca cel care îl execută să aibă ceva experiență în sala de forță, dar antrenează foarte bine mușchii abdominali, în special cei inferiori. Spre deosebire de ridicările de picioare la suportul vertical - mult mai blânde cu spatele și relativ ușor de executat-, la varianta de față nu se recomandă în primă fază folosirea greutăților pentru că poți dezvolta serioase probleme cu spatele. Ai răbdare până ajungi să stăpânești mai bine mișcarea și apoi poți încerca și variantele cu greutăți.

Rutină exercițiu RIDICĂRI DE PICIOARE DIN ATÂRNAT

  • mergi la aparatul unde execuți de obicei tracțiunile la bară și prinde-te de aceasta folosind o priză medie sau largă; brațele și picioarele trebuie să fie perfect întinse, cu pelvisul tras un pic spre înapoi; aceasta este poziția de start;
  • ridică picioarele fără să îndoi genunchii până când acestea și trunchiul descriu un unghi de 90 de grade; menține poziția pentru o secundă și nu uita să expiri;
  • inspiră și revino încet la poziția inițială;
  • continuă până atingi numărul recomandat de repetări; acesta poate varia în funcție de tipul de antrenament practicat, dar și de abilitățile fizice ale fiecăruia.

Variații ale exercițiului RIDICĂRI DE PICIOARE DIN ATÂRNAT

Exercițiul Ridicări de picioare mai poate fi executat și la suportul vertical, cu greutăți ținute între tălpi, cu picioarele întinse sau cu genunchii ridicați.

Ilustrație cu execuția corectă a exercițiului RIDICĂRI DE PICIOARE DIN ATÂRNAT

Grupele musculare antrenate de exercițiul RIDICĂRI DE PICIOARE DIN ATÂRNAT

Orice exercițiu folosește multe grupe musculare în timpul execuției lui, însă se iau în calcul doar grupele musculare folosite direct. Exemplu: la flexii biceps din picioare lucrează și toți mușchii picioarelor pentru a menține poziția verticală a corpului, însă ei nu sunt direct implicați în mișcarea de flexie a antebrațului, deci nu se iau în considerare. Grupele musculare de mai jos sunt listate în ordinea aportului adus acestui exercițiu.

Muschii abdominali

Mușchii abdominali (Abs) generează mișcarea și susținerea zonei centrale a corpului. Cu cât un mușchi abdominal este plasat mai în interior, mai aproape de coloană, cu atât va fi mai important pentru poziția trunchiului, și asta contribuie semnificativ la a avea un spate sănătos.