Ridicări de picioare din culcat

Ridicări de picioare din culcat

Despre exercițiul RIDICĂRI DE PICIOARE DIN CULCAT

Ridicările de picioare din culcat sunt destul de solicitante, mai ales pentru cei care sunt mai noi în sala de antrenamente, dar odată ce ai deprins mișcarea vei simți cât de bine îți antrenează mușchii abdominali.

Rutină exercițiu RIDICĂRI DE PICIOARE DIN CULCAT

  • întinde-te pe podea cu fața în sus și cu picioarele întinse;
  • așează mâinile fie sub mușchii fesieri, cu palmele în jos, fie de o parte și de alta a corpului; aceasta este poziția de start;
  • încordează mușchii abdomenului și ridică picioarele de la sol până în momentul în care ajung perpendiculare față de podea; ai grijă să menții picioarele drepte, cu genunchii foarte puțin flexați, și să expiri pe această porțiune; menține poziția timp de o secundă;
  • inspiră și revino încet la poziția inițială;
  • numărul de repetări variază în funcție de programul de antrenament pe care l-ai ales.

Variații ale exercițiului RIDICĂRI DE PICIOARE DIN CULCAT

Ridicări de picioare din culcat pe bancă Poți executa Ridicări de picioare din culcat de pe o bancă dreaptă. În acest caz, atunci când ții mâinile pe lângă corp te poți ține de lateralele băncii, pentru mai mult sprijin. De asemenea, poți adăuga și greutăți acestui exercițiu, prin plasarea unei gantere între glezne.

Ilustrație cu execuția corectă a exercițiului RIDICĂRI DE PICIOARE DIN CULCAT

Grupele musculare antrenate de exercițiul RIDICĂRI DE PICIOARE DIN CULCAT

Orice exercițiu folosește multe grupe musculare pentru a fi executat, însă se iau în calcul doar grupele musculare folosite direct. Exemplu: la flexii biceps din picioare lucrează și toți mușchii picioarelor pentru a menține poziția verticală a corpului, însă ei nu sunt direct implicați în mișcarea de flexie a antebrațului, deci nu se iau în considerare. Grupele musculare de mai jos sunt listate în ordinea aportului adus acestui exercițiu.

Muschii abdominali

Mușchii abdominali (Abs) generează mișcarea și susținerea zonei centrale a corpului. Cu cât un mușchi abdominal este plasat mai în interior, mai aproape de coloană, cu atât va fi mai important pentru poziția trunchiului, și asta contribuie semnificativ la a avea un spate sănătos.