Ridicări din umeri la cablu

Ridicări din umeri la cablu

Despre exercițiul RIDICĂRI DIN UMERI LA CABLU

Atunci când te concentrezi pe dezvoltarea mușchilor trapezi, una dintre cele mai bune opțiuni în ceea ce privește exercițiile pe care să le practici o reprezintă Ridicările de umeri. Acest tip de mișcare izolează foarte bine mușchii amintiți și dă rezultate într-un timp relativ scurt.

Rutină exercițiu RIDICĂRI DIN UMERI LA CABLU

  • atașează o bară unui cablu cu scripete în partea de jos; apucă bara folosind o priză egală cu lățimea umerilor și cu palemele orientate în jos;
  • stai drept, aproape de aparat, și cu brațele întinse în jos; aceasta este poziția de start;
  • ridică umerii cât de sus poți în timp ce expiri și menține poziția cea mai de sus timp de o secundă; pe tot parcursul mișcării brațele trebuie să rămână perfect întinse;

Sfat: Evită să folosești bicepșii pentru a ridica bara; singurii care ar trebui să se miște (sus-jos) sunt umerii.

  • inspiră și revino la poziția inițială;
  • continuă până când atingi numărul recomandat de repetări, în funcție de antrenamentul tău.

Variații ale exercițiului RIDICĂRI DIN UMERI LA CABLU

Dacă vrei să adaugi mai multă diversitate antrenamentului tău, poți opta și pentru varianta cu gantere sau cu bara la spate. De asemenea, în cazul exercițiului cu gantere sau la cablu, poți să efectuezi mișcarea cu câte un braț, pe rând.

Ilustrație cu execuția corectă a exercițiului RIDICĂRI DIN UMERI LA CABLU

Grupele musculare antrenate de exercițiul RIDICĂRI DIN UMERI LA CABLU

Orice exercițiu folosește multe grupe musculare pentru a fi executat, însă se iau în calcul doar grupele musculare folosite direct. Exemplu: la flexii biceps din picioare lucrează și toți mușchii picioarelor pentru a menține poziția verticală a corpului, însă ei nu sunt direct implicați în mișcarea de flexie a antebrațului, deci nu se iau în considerare. Grupele musculare de mai jos sunt listate în ordinea aportului adus acestui exercițiu.

Mușchii trapezi

Mușchii trapezi (Trapezius, Traps) sunt plasați în partea superioară a spatelui, de-a lungul coloanei, și continuă în zona dintre gât și umăr. Pe lângă faptul că dau un aspect plăcut corpului, chiar și când suntem îmbrăcați, ei se antrenează atât prin întinderi, cât și prin exerciții de întărire a lor și ajută la evitarea durerilor de spate.