Ridicări frontale cu bara

Ridicări frontale cu bara

Despre exercițiul RIDICĂRI FRONTALE CU BARA

Ridicările cu bara sunt un exercițiu ușor de executat, care vizează în principal mușchii umerilor, dar și alte grupe musculare pe care le vei găsi detaliate la finalul articolului. Mișcarea se execută de obicei cu bara goală, dar pentru un grad mai mare de dificultate îi poți adăuga și greutăți.

Rutină exercițiu RIDICĂRI FRONTALE CU BARA

  • așează o bară la picioare; flexează genunchii și coboară în poziția de genuflexiune pentru a ridica bara de la sol; priza trebuie să fie egală cu lățimea umerilor; în timpul mișcării, ține spatele drept și privirea înainte;
  • revino la poziția stând în picioare, cu trunchiul încordat și spatele drept; flexează ușor coatele și ridică bara în fața ta; fă pauză o secundă în momentul în care brațele ajung paralele cu podeaua;
  • coboară încet bara până la nivelul șoldurilor și apoi repetă mișcarea;
  • numărul de repetări variază în funcție de antrenamentul practicat.

Ilustrație cu execuția corectă a exercițiului RIDICĂRI FRONTALE CU BARA

Grupele musculare antrenate de exercițiul RIDICĂRI FRONTALE CU BARA

Orice exercițiu folosește multe grupe musculare pentru a fi executat, însă se iau în calcul doar grupele musculare folosite direct. Exemplu: la flexii biceps din picioare lucrează și toți mușchii picioarelor pentru a menține poziția verticală a corpului, însă ei nu sunt direct implicați în mișcarea de flexie a antebrațului, deci nu se iau în considerare. Grupele musculare de mai jos sunt listate în ordinea aportului adus acestui exercițiu.

Muschii umerilor

Mușchii umerilor (Deltoizi) trebuie antrenați cu foarte mare grijă, principalul lucru de care trebuie să ținem cont fiind protecția încheieturii umărului. Această încheietură este cea mai mobilă din întregul organism, fapt ce o face și cea mai instabilă încheietură, adică încheietura cu cele mai mari șanse de accidentare.

Muschii abdominali

Mușchii abdominali (Abs) generează mișcarea și susținerea zonei centrale a corpului. Cu cât un mușchi abdominal este plasat mai în interior, mai aproape de coloană, cu atât va fi mai important pentru poziția trunchiului, și asta contribuie semnificativ la a avea un spate sănătos.

Mușchii trapezi

Mușchii trapezi (Trapezius, Traps) sunt plasați în partea superioară a spatelui, de-a lungul coloanei, și continuă în zona dintre gât și umăr. Pe lângă faptul că dau un aspect plăcut corpului, chiar și când suntem îmbrăcați, ei se antrenează atât prin întinderi, cât și prin exerciții de întărire a lor și ajută la evitarea durerilor de spate.