Ridicări în V cu mingea medicinală

Ridicări în V cu mingea medicinală

Despre exercițiul RIDICĂRI ÎN V CU MINGEA MEDICINALĂ

Exercițiile cu mingea medicinală sunt foarte eficiente în antrenarea grupelor de mușchi vizate de executant și reprezintă o alternativă demnă de luat în calcul la exercițiile clasice, cu greutăți sau la diverse aparate. Așadar, dacă te-ai plictisit de aceleași mișcări sau dacă vrei să îți mai menajezi articulațiile poți să introduci în antrenamentele tale și exerciții precum Ridicări în V cu mingea medicinală.

Rutină exercițiu RIDICĂRI ÎN V CU MINGEA MEDICINALĂ

  • ia o minge medicinală și întinde-te pe podea cu fața în sus; întinde picioarele și extinde brațele deasupra capului, ținând mingea în mâini; aceasta este poziția de start;
  • flexează ușor genunchii și ridică picioarele de la sol, în același timp cu brațele; continuă până când poți atinge mingea de picioare;
  • menține poziția o secundă, apoi revino încet la poziția inițială;
  • continuă până execuți toate repetările recomandate; acestea variază în funcție de antrenamentul pe care îl urmezi.

Ilustrație cu execuția corectă a exercițiului RIDICĂRI ÎN V CU MINGEA MEDICINALĂ

Grupele musculare antrenate de exercițiul RIDICĂRI ÎN V CU MINGEA MEDICINALĂ

Orice exercițiu folosește multe grupe musculare pentru a fi executat, însă se iau în calcul doar grupele musculare folosite direct. Exemplu: la flexii biceps din picioare lucrează și toți mușchii picioarelor pentru a menține poziția verticală a corpului, însă ei nu sunt direct implicați în mișcarea de flexie a antebrațului, deci nu se iau în considerare. Grupele musculare de mai jos sunt listate în ordinea aportului adus acestui exercițiu.

Muschii abdominali

Mușchii abdominali (Abs) generează mișcarea și susținerea zonei centrale a corpului. Cu cât un mușchi abdominal este plasat mai în interior, mai aproape de coloană, cu atât va fi mai important pentru poziția trunchiului, și asta contribuie semnificativ la a avea un spate sănătos.