Sărituri cu coarda

Sărituri cu coarda

Despre exercițiul SĂRITURI CU COARDA

Câți dintre noi nu s-au bucurat în copilărie de săriturile cu coarda? În toate formele posibile, acest exercițiu era văzut mai degrabă ca un joc și antrena în jurul lui o întreagă gașcă de prieteni. Din păcate, odată cu trecere timpului, am uitat cât de eficiente sunt și tindem să le ocolim atunci când ne alegem exercițiile cardio. Cu toate acestea, având în vedere că implică un consum mare de energie, săritul corzii este extrem de eficient dacă vrei să slăbești. 30 de minute de sărit cu coarda te pot ajuta să arzi chiar și 350 de calorii.

Rutină exercițiu SĂRITURI CU COARDA

  • stai în picioare, cu picioarele ușor depărtate și așează coarda pe care o ții de câte un capăt, în spatele tău, ușor atârnând pe podea;
  • ridică brațele, trece coarda peste cap și, în timp ce sari, pe sub tălpi;
  • găsește ritmul potrivit și continuă cât mai mult timp posibil;
  • poți folosi diverse tehnici de sărit cu coarda, pentru diversitate sau pentru a crește gradul de dificultate.

Ilustrație cu execuția corectă a exercițiului SĂRITURI CU COARDA

Grupele musculare antrenate de exercițiul SĂRITURI CU COARDA

Orice exercițiu folosește multe grupe musculare pentru a fi executat, însă se iau în calcul doar grupele musculare folosite direct. Exemplu: la flexii biceps din picioare lucrează și toți mușchii picioarelor pentru a menține poziția verticală a corpului, însă ei nu sunt direct implicați în mișcarea de flexie a antebrațului, deci nu se iau în considerare. Grupele musculare de mai jos sunt listate în ordinea aportului adus acestui exercițiu.

Mușchii cvadricepși

Mușchii cvadricepși (Quadriceps sau Quads) sunt un grup de 4 mușchi amplasați în partea frontală a coapsei. Ei comandă mișcarea de îndreptare a genunchilor și oferă stabilitate când stai în picioare. Cvadricepșii sunt cei mai importanți mușchi pentru menținerea abilității de a sta în picioare sau de a merge.

Muschii gambelor

Mușchii gambelor (Calves, Calf muscles) influențează gleznele și contribuie la puterea lor generală. Antrenarea și întărirea mușchilor gambelor iți vor îmbunătăți echilibrul și forța atunci când execuți acțiuni ca alergat, mers sau sărit.

Biceps femural

Bicepșii femurali (Hamstrings) joacă un rol crucial în multe din activitățile zilnice, cum ar fi alergatul, săritul, mersul sau ciclismul. Întărindu-ți bicepșii femurali îți vei proteja genunchii de accidentări deoarece mușchii vor absorbi stresul aplicat genunchilor. Bicepșii femurali slabi cresc foarte mult riscul de accidentări la genunchi.