Scândura pe mingea de fitness

Scândura pe mingea de fitness

Despre exercițiul SCÂNDURA PE MINGEA DE FITNESS

Exercițiul Scândura este foarte eficient în antrenarea mușchilor abdominali, iar practicarea sa cu regularitate îți va conferi un trunchi mult mai rezistent, precum și capacitatea de a ridica greutăți din ce în ce mai mari în sala de forță. În afară de mușchii abdomenului, Scândura pe mingea de fitness implică și mușchii din zona mediană și de jos a spatelui.

Rutină exercițiu SCÂNDURA PE MINGEA DE FITNESS

  • așează-te pe o minge de fitness adoptând o poziție asemănătoare cu cea pentru flotări; sprijină antebrațele pe minge;
  • întinde picioarele și depărtează-le la o distanță egală cu lățimea șoldurilor; sprijină-te în degetele de la picioare;
  • îndreaptă bazinul în așa fel încât corpul să descrie o linie dreaptă;
  • menține poziția timp de 30 de secunde; ține abdomenul încordat și respiră adânc;
  • după expirarea timpului, revino la poziția de start.

Ilustrație cu execuția corectă a exercițiului SCÂNDURA PE MINGEA DE FITNESS

Grupele musculare antrenate de exercițiul SCÂNDURA PE MINGEA DE FITNESS

Orice exercițiu folosește multe grupe musculare pentru a fi executat, însă se iau în calcul doar grupele musculare folosite direct. Exemplu: la flexii biceps din picioare lucrează și toți mușchii picioarelor pentru a menține poziția verticală a corpului, însă ei nu sunt direct implicați în mișcarea de flexie a antebrațului, deci nu se iau în considerare. Grupele musculare de mai jos sunt listate în ordinea aportului adus acestui exercițiu.

Muschii abdominali

Mușchii abdominali (Abs) generează mișcarea și susținerea zonei centrale a corpului. Cu cât un mușchi abdominal este plasat mai în interior, mai aproape de coloană, cu atât va fi mai important pentru poziția trunchiului, și asta contribuie semnificativ la a avea un spate sănătos.

Mușchii lombari

Mușchii lombari (Lower Back) sunt, la fel ca și antebrațele, de multe ori săriți din programul de antrenament din simplul motiv ca nu sunt vizibili în oglindă sau pentru alte persoane. Dacă ai lombari slabi, neantrenați, nu ai niciun sprijin atunci când execuți o tragere, și asta poate duce la accidentări și, de asemenea, contribuie la dezvoltarea așa numitei "poziție cocoșată". Lombarii slabi pot duce și la dureri ale părții de jos a spatelui.

Mușchii umerilor

Mușchii umerilor (Deltoizi) trebuie antrenați cu foarte mare grijă, principalul lucru de care trebuie să ținem cont fiind protecția încheieturii umărului. Această încheietură este cea mai mobilă din întregul organism, fapt ce o face și cea mai instabilă încheietură, adică încheietura cu cele mai mari șanse de accidentare.