Scândura pe o parte

Scândura pe o parte

Despre exercițiul SCÂNDURA PE O PARTE

Exercițiul Scândura este excelent atunci când vrei să îți "muncești" serios mușchii abdominali. Chiar dacă la prima vedere poate părea ușor, să menții această poziție cât mai mult timp posibil este destul de solicitant, și cu atât mai mult atunci când execuți Scândura pe o parte.

Rutină exercițiu SCÂNDURA PE O PARTE

  • întinde-te pe o parte pe un covoraș de exerciții, cu picioarele complet întinse, unul peste altul;
  • întinde brațul de deasupra pe lângă corp, cu mâna în șold, iar pe cel de sub tine flexează-l la 90 de grade în așa fel încât brațul să fie perpendicular față de trunchi; aceasta este poziția de start;
  • ridică-te de pe podea, sprijinindu-ți greutatea pe antebraț și pe partea laterală a picioarelor; menține o poziție dreaptă a corpului;
  • contractează mușchii abdominali și relaxează umerii;
  • respiră adânc și menține poziția cât mai mult timp posibil;
  • după ce ai terminat exercițiul pe o parte, repetă și cu partea opusă;
  • alternează pozițiile până când atingi obiectivele stabilite.

Ilustrație cu execuția corectă a exercițiului SCÂNDURA PE O PARTE

Grupele musculare antrenate de exercițiul SCÂNDURA PE O PARTE

Orice exercițiu folosește multe grupe musculare pentru a fi executat, însă se iau în calcul doar grupele musculare folosite direct. Exemplu: la flexii biceps din picioare lucrează și toți mușchii picioarelor pentru a menține poziția verticală a corpului, însă ei nu sunt direct implicați în mișcarea de flexie a antebrațului, deci nu se iau în considerare. Grupele musculare de mai jos sunt listate în ordinea aportului adus acestui exercițiu.

Muschii abdominali

Mușchii abdominali (Abs) generează mișcarea și susținerea zonei centrale a corpului. Cu cât un mușchi abdominal este plasat mai în interior, mai aproape de coloană, cu atât va fi mai important pentru poziția trunchiului, și asta contribuie semnificativ la a avea un spate sănătos.