Sexul și sala de forță

Sexul și sala de forță

Întotdeauna a fost greu să te motivezi să mergi la sală. Este şi normal. Doar o mică parte din oameni simt acel “runner’s high” (o plăcere intensă atunci când fac efort susţinut). Un şi mai mic procent al populaţiei are senzaţia de plăcere atunci când simte durerea rezultată în urma exerciţiilor fizice.

Tu, fiind un om obişnuit şi nu un ciudat, cum sunt cazurile de mai sus, urăşti febra musculară şi epuizarea de la finalul antrenamentului. Acestea au şi fost principalele motive pentru care niciodată, indiferent de câte ori ai incercat, nu ai putut să te ţii de fitness. Dar dacă ţi-aş spune că mersul la sală îţi poate îmbunătăţi viaţa sexuală? Ai fi mai tentat să te apuci de tras de fiare?

Studiile au arătat că există o legătură directă între exerciţiile fizice şi sex. Atunci când faci efort, creierul produce endorfine, care stimulează emiterea hormonilor sexuali. Aceşti hormoni reduc ritmul cardiac, îmbunătăţesc digestia, scad presiunea arterială şi relaxează organismul. Şi desigur, îţi vor face mai mult chef de... zgâlţâială. 

În continuare îţi voi explica modul în care diverse metode de antrenament îţi aduc beneficii în dormitor.

Cardio. Exerciţiile cardiovasculare, cum ar fi alergatul, ciclismul sau chiar partidele de baschet îţi pot mări producţia de beta-endorfine, care vor duce la creşterea pulsului şi, automat, a circulaţiei sangvine. Circulaţia mai bună va ajuta ca sângele să ajungă mai repede şi mai bine către periferii. Toate periferiile! Dacă practici acest stil de antrenament alături de partenerul/a ta, vei observa cum dorinţa sexuală se va dubla. Totodată, exerciţiile cardio te vor ajuta să îţi creşti rezistenţa la efort fizic.

Forţă. Leacul pentru un libidou scăzut îl vei găsi printre barele şi greutăţile de fier şi oţel dintr-o sală de fitness. Exerciţiile de acest tip îţi vor mări producţia hormonului de creştere, care duce la creşterea testosteronului – hormonul masculin ce ajută la excitare. S-a demonstrat că două sau trei antrenamente de forţă pe săptămână, alături de un somn adecvat, au îmbunătăţit semnificativ viaţa sexuală a cuplurilor. Totodată, vei observa si că ai mai multă forţă şi cărei femei nu îi face plăcere să fie luată pe sus şi cărată în braţe până în pat.

Yoga poate fi folosită pentru a stimula trezirea sexuală (aşa numita tantra). Concentrarea puterii minţii prin exerciţiile yoga face minuni pentru viaţa sexuală. Ca să nu mai vorbim că vei deveni mai flexibil şi vei putea încerca poziţii noi cu partenerul/a ta.

Acestea sunt doar unele dintre beneficiile pe care exerciţiile le pot avea, iar viaţa sexuală se numără printre ele. Aşadar, data viitoare când vrei să tragi chiulul de la sală şi să te duci cu băieţii să bei o bere, gândeşte-te că pentru berea aia suferiţi doi.