Top 3 proteine organice din zer
Puțini dintre voi știu că cele mai sănătoase opțiuni pentru proteine sunt pudrele proteice organice. Hai să vă explic pe scurt avantajele și dezavantajele proteinelor organice față de cele non-organice și apoi vă voi prezenta și cele mai bune 3 astfel de proteine organice.
Proteina organică din zer este făcută din laptele vacilor hrănite organic, netratate cu hormoni de creștere sau antibiotice. Există o continuă dispută între adepții proteinei organice în sensul dacă acest tip de proteină este sănătoasă sau nu .
Avantajele consumului de proteine organice
Principalele avantaje ale proteinei organice din zer față de obișnuitele pudre proteice din zer sunt:
- NU conțin GMO (Organisme Modificate Genetic);
- originea lor 100% organică este certificată de USDA sau de alte instituții abilitate să elibereze aceste certificări;
- sunt asimilate foarte repede în fluxul sanguin;
- nu conțin gluten;
- cresc puterea sistemului imunitar al corpului prin producerea puternicului antioxidant glutationa;
- pot ajuta la recuperarea mai rapidă în urma unor boli în timp ce reduce riscul bolilor cardiovasculare și încetinirea procesului de îmbătrânire.
Dezavantajele consumului de proteine organice
Principalul dezavantaj față de pudrele proteice normale este că proteinele organice nu sunt îmbunătățite cu alte substanțe ca BCAA, L-Glutamină, Creatină, Taurină, L-Arginină, etc, așa că produc un efect mai slab asupra creșterii masei musculare. Mă aștept însă la o creștere a cererii pentru acest gen de produse, la fel cum se întâmplă în cazul tuturor alimentelor bio și, odată cu creșterea cererii, se va înăspri concurența, care va duce la realizarea unor proteine organice din ce în ce mai bune.
Nu sunt prea multe opțiuni pe piață pentru proteine organice, dar putem alcătui un Top 3. Pentru că toate produsele din această categorie au aceleași informații nutriționale, mai mult sau mai puțin, și urmează același procedeu de fabricare la temperaturi scăzute în timp ce folosesc enzime în loc de acizi, acest top este bazat pe următoarele:
- concentrația proteică;
- absența soia și/sau a zahărului;
- arome organice disponibile;
- rating-urile de la cei care au consumat proteine organice.
Top 3 proteine organice
Bluebonnet - 100% Natural Whey Protein Isolate
Un produs care m-a uimit de la primul contact, în special că rar ai ocazia să găsești un izolat proteic organic din zer. O porție are 31g, din care 26g sunt proteine, ceea ce înseamnă 84% concentrație proteică. Mai avem 3g carbohidrați, din care 1,5g sunt zahăr, precum și 0,5g grăsimi. Nu conține soia, iar diversele arome în care este disponibil produsul sunt 100% organice. Procedeul de fabricare este microfiltrare la temperaturi scăzute, deci un procedeu specific obținerii izolatului proteic din zer. Nu conține nici soia, nici gluten.
Progressive Organics - 100% Organic Whey Protein
Această proteină organică are 77% proteine, 10% carbohidrați, 5% grăsime și 120 calorii pe 30g de pudră și este disponibilă fără aromă sau cu aromă de ciocolată sau vanilie organică. Nu conține lecitină din soia și, de asemenea, nu conține zahăr, ceea ce e grozav pentru diabetici și endomorfi. Este îndulcită cu extract de frunză de ștevie organică, care este cunoscută a fi de 200 de ori mai concentrată decât zahărul. Are concentrație scăzută de lactoză și nu are gluten, nu are hormoni (rBGH) adăugați, steroizi sau antibiotice și este potrivită pentru toate vârstele.
Raw Organic Whey
Deși oferă 80% proteine, sunt puțin dezamăgit că toate cele 2 g de carbohidrați conținute în porția de 25g de pudră, sunt de fapt zahăr. Așa că avem 8% carbohidrați, din care toți sunt zahăr. Are de asemenea și 4% grăsimi (saturate) și furnizează 97,5 calorii/porție. Este diponibilă doar fără arome și este procesată la temperaturi scăzute fără tratamente cu acizi (tratamentul cu acizi denaturează aminoacizii). Laptele folosit este 100% obținut din mici ferme din Statele Unite. Cred că această pudră proteică ar putea sări direct pe locul 1 dacă ar înlocui zahărul cu extractul de frunze de ștevie.
Concluzie
Știm cu toții că orice aliment găsit în comerț este diferit de varianta naturală, datorită atât a conservanților folosiți, pentru a mări termenul de valabilitate, cât și a chimicalelor folosite pentru a mări producția. În ceea ce mă privește, cea mai bună proteină din zer ar fi un izolat proteic din zer obținut prin CFM la rece, îndulcit cu extract de frunze de ștevie și aromat doar cu arome 100% naturale. Sunt sigur că și organismul îl tolerează mai bine, și că va conține nutrienți de o calitate superioară produselor moderne. Dacă ai început deja să mănânci cât de natural se poate, este cazul să îți schimbi și proteina cu una organică!
Dacă ești interesat să achiziționezi orice supliment, nu uita să citești de unde poți cumpăra cele mai ieftine suplimente din Europa!
Poți veni cu completări sau întrebări la acest review, folosind rubrica de comentarii. De asemenea, ne poți împărtăși din propria ta experiență cu unele proteine organice pe care le-ai consumat.
Acest articol are un număr foarte mare de comentarii și nu doresc aglomerarea paginii cu lucruri care nu au legătură directă cu conținutul acestui articol. Prin urmare, se acceptă doar comentarii despre conținutul acestui articol. Pentru discuții despre diverse suplimente, recomandări, etc, te rog să postezi în grupul dedicat pentru aceste discuții. Mulțumesc pentru înțelegere.
7 Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a putea adăunga un comentariu!
Articole Similare
De unde cumpărăm suplimente nutritive ieftine?
Review AllMax Nutrition - IsoFlex
Review Nature's Best - Isopure Whey Protein Isolate