Tracțiuni la helcometru cu priză îngustă

Tracțiuni la helcometru cu priză îngustă

Despre exercițiul TRACȚIUNI LA HELCOMETRU CU PRIZĂ ÎNGUSTĂ

Exercițiul de față este o variantă a tracțiunilor la helcometru cu priză largă la care se folosește mânerul în formă de V, pentru a face posibilă o priză îngustă cât mai eficientă. Exercițiul tracțiuni la helcometru cu priză îngustă izolează mușchii spatelui într-un mod diferit și implică și alte grupe musculare în mișcările exercițiului.

Rutină exercițiu TRACȚIUNI LA HELCOMETRU CU PRIZĂ ÎNGUSTĂ

  • Așează-te confortabil la helcometrul din sala ta de forță și atașează-i un mâner în formă de „V”.
  • Ajustează opritoarele pentru genunchi în așa fel încât să se potrivească lungimii picioarelor tale. Aceste opritoare vor preveni situația în care corpul tău ar putea fi ridicat de o greutate prea mare atașată la helcometru.
  • Apucă mânerul în formă de „V” folosind o priză neutră (palmele orientate în interior, una spre cealaltă). Împinge pieptul în față și lasă-te foarte ușor pe spate (la aproximativ 30 de grade) pentru o izolare cât mai bună a dorsalilor. Aceasta va fi poziția de start.
  • Expirând, folosindu-te de forța exercitată de dorsali, trage mânerul în jos în timp ce strângi omoplații laolaltă. Continuă mișcarea până când mânerul atinge pieptul. Sfat: Ține trunchiul încordat și nu îl mișca pe parcursul acestei mișcări.
  • După ce menții poziția timp de o secundă, revino la poziția de start încet și în mod controlat, în timp ce inspiri.
  • Execută mai multe repetări, în funcție de antrenamentul urmat

tracțiuni la helcometru

Grupele musculare antrenate de exercițiul TRACȚIUNI LA HELCOMETRU CU PRIZĂ ÎNGUSTĂ

Orice exercițiu folosește multe grupe musculare în timpul execuției lui , însă se iau în calcul doar grupele musculare folosite direct. Exemplu: la flexii biceps din picioare lucrează și toți mușchii picioarelor pentru a menține poziția verticală a corpului, însă ei nu sunt direct implicați în mișcarea de flexie a antebrațului, deci nu se iau în considerare. Grupele musculare de mai jos sunt listate în ordinea aportului adus acestui exercițiu.

Mușchii dorsali

Mușchii dorsali (Latissimus Dorsi sau Lats) sunt amplasați în partea mediană a spatelui, puțin în lateralul coloanei, și sunt foarte importanți pentru suportul și întărirea mușchilor principali centrali (abdominali și piept).

Mușchii biceps

Mușchii biceps, sau bicepșii (Biceps) sunt acea pereche de mușchi plasați în partea frontală a brațelor superioare, care fac legătura între umăr și cot. Ei sunt implicați, la fel ca și antebrațele, într-o gamă foarte largă de activități zilnice pe care le efectuăm, inclusiv apăsarea unui mâner de ușă sau ridicarea obiectelor grele. Întărirea lor va reduce mult aspectul de braț subțire și firav.

Mușchii umerilor

Mușchii umerilor (Deltoizi) trebuie antrenați cu foarte mare grijă, principalul lucru de care trebuie să ținem cont fiind protecția încheieturii umărului. Aceasta încheietură este cea mai mobilă din întregul organism, fapt ce o face și cea mai instabilă încheietură, adică încheietura cu cele mai mari șanse de accidentare.