Extensii pentru triceps din plan declinat

Extensii pentru triceps din plan declinat

Despre exercițiul EXTENSII PENTRU TRICEPS DIN PLAN DECLINAT

Acesta este un exercițiu care dă rezultate foarte bune în ceea ce privește dezvoltarea mușchilor triceps și poate fi executat în mai multe variante, în funcție de stimularea musculară pe care vrei să o obții. Cu toate acestea, mai ales dacă ești începător, ai grijă să nu folosești o greutate prea mare, pentru a nu leza articulația coatelor.

Rutină exercițiu EXTENSII PENTRU TRICEPS DIN PLAN DECLINAT

  • ia câte o ganteră în fiecare mână și așează-te pe o bancă declinată; introdu picioarele sub suportul de la capătul băncii și întinde-te pe spate, având grijă să ții ganterele pe coapse; palmele trebuie să fie orientate una către cealaltă;
  • după ce te-ai întins, adu ganterele în fața ta, la o distanță egală cu cea a umerilor; brațele trebuie să fie perfect întinse și perpendiculare cu podeaua; aceasta este poziția de start;
  • în timp ce inspiri, coboară ganterele până când ajung în dreptul urechilor; ai grijă să menții brațele superioare nemișcate;
  • revino la poziția inițială în timp ce expiri și contractezi mușchii triceps;
  • continuă până execuți numărul complet de repetări; acesta variază în funcție de tipul de antrenament pe care îl practici.

Variații ale exercițiului EXTENSII PENTRU TRICEPS DIN PLAN DECLINAT

Poți efectua Extensii pentru triceps atât în plan declinat, cât și înclinat sau drept, folosind gantere, bara sau bara E-Z. De asemenea, extensiile pentru triceps mai pot fi executate și la cablu.

Ilustrație cu execuția corectă a exercițiului EXTENSII PENTRU TRICEPS DIN PLAN DECLINAT

Grupele musculare antrenate de exercițiul EXTENSII PENTRU TRICEPS DIN PLAN DECLINAT

Orice exercițiu folosește multe grupe musculare în timpul execuției lui, însă se iau în calcul doar grupele musculare folosite direct. Exemplu: la flexii biceps din picioare lucrează și toți mușchii picioarelor pentru a menține poziția verticală a corpului, însă ei nu sunt direct implicați în mișcarea de flexie a antebrațului, deci nu se iau în considerare. Grupele musculare de mai jos sunt listate în ordinea aportului adus acestui exercițiu.

Muschii triceps

Mușchii triceps (Triceps Brachii) sunt localizați diametral opus bicepșilor, adică în partea posterioară a brațului superior și, la fel ca bicepșii, fac legătura între umăr și cot. Antrenarea lor face brațul masiv și reduce mult aspectul de braț subțire și firav.