Flexii cu bara pentru biceps cu aducerea coatelor în spate

Flexii cu bara pentru biceps cu aducerea coatelor în spate

Despre exercițiul FLEXII CU BARA PENTRU BICEPS CU ADUCEREA COATELOR ÎN SPATE

Bicepșii sunt o grupă musculară care se bucură de o varietate mare de exerciții. Dispunem de flexii cu bara sau cu gantere, tracțiuni la bară cu priză în supinație, flexii la banca Scott cu bara sau cu gantere, flexii hammer, și lista nu se oprește aici. Însă toate aceste exerciții sunt, în realitate, diverse variante ale aceleiași mișcări, și anume flexia. Dacă simți că nu te mai mulțumesc rezultatele obținute în antrenamentul bicepsului, poate este timpul să adaugi un nou exercițiu și să ieși din rutină.

 

Exercițiul flexii cu bara pentru biceps cu aducerea coatelor în spate nu este un exercițiu nou. Dimpotrivă, el a apărut în anii 60, fiind inventat de Vince Gironda. Diferența dintre flexiile obișnuite și acest exercițiu constă în poziția coatelor și traiectoria barei în timpul flexiei. Coatele nu mai rămân lipite de corp, ci sunt aduse în spate, contribuind la ridicarea barei fără a o îndepărta de trunchi. Ca avantaj, exercițiul de față nu mai implică deltoizii anteriori ca la flexiile obișnuite, permițând o focusare mai mare pe bicepși și solicitarea acestora într-un alt mod decât cel obișnuit, lucru care poate duce la o nouă creștere musculară. De asemenea, este un exercițiu foarte bun pentru cei care au probleme în zona lombară, care este destul de solicitată la flexiile standard cu greutăți mari.

Rutină exercițiu FLEXII CU BARA PENTRU BICEPS CU ADUCEREA COATELOR ÎN SPATE

  • Apucă o bară cu o priză în supinație (palmele orientate în față) și ține coatele apropiate de corp. Aceasta va fi poziția de start.
  • Expirând, flexează bara aducând coatele în spate, în timp ce ridici bara fără a o îndepărta de trunchi. După cum vei vedea, coatele nu vor rămâne nemișcate pe lângă corp, ci vor fi duse în spate. De asemenea, este foarte important să nu ridici umerii. Concentrează-te cât mai mult pe contracția bicepșilor.
  • Inspirând, revino în mod controlat la poziția de start, fără a îndepărta bară de trunchi.
  • Execută mai multe repetări în funcție de tipul de antrenament urmat.

rutina flexii cu bara pentru biceps

Grupele musculare antrenate de exercițiul FLEXII CU BARA PENTRU BICEPS CU ADUCEREA COATELOR ÎN SPATE

Orice exercițiu folosește multe grupe musculare în timpul execuției lui, însă se iau în calcul doar grupele musculare folosite direct. Exemplu: la flexii biceps din picioare lucrează și toți mușchii picioarelor pentru a menține poziția verticală a corpului, însă ei nu sunt direct implicați în mișcarea de flexie a antebrațului, deci nu se iau în considerare. Grupele musculare de mai jos sunt listate în ordinea aportului adus acestui exercițiu.

Mușchii biceps

Mușchii biceps, sau bicepșii (Biceps) sunt acea pereche de mușchi plasați în partea frontală a brațelor superioare, care fac legătura între umăr și cot. Ei sunt implicați, la fel ca și antebrațele, într-o gamă foarte largă de activități zilnice pe care le efectuăm, inclusiv apăsarea unui mâner de ușă sau ridicarea obiectelor grele. Întărirea lor va reduce mult aspectul de braț subțire și firav.

Mușchii antebrațelor

Mușchii antebrațelor (Forearms) sunt adeseori ignorați atunci când ne pregătim un antrenament. Însă ei sunt unii din cei mai des folosiți mușchi la activitățile zilnice. Antebrațele sunt implicate în aproape orice mișcare, în special la antrenamente. Atunci când trebuie să prinzi ceva cu mâna, îți folosești mușchii antebrațelor.