Flotări cu mâinile depărtate

Flotări cu mâinile depărtate

Despre exercițiul FLOTĂRI CU MÂINILE DEPĂRTATE

Flotările sunt un exercițiu clasic pentru piept și nu cred că există bărbat care să nu fi încercat vreodată să facă măcar o flotare. Cu atât mai mult cei care practică în mod regulat fitness-ul sau culturismul, dar și alte sporturi. Dacă te-ai plictisit de execuția clasică a acestora și dacă vrei să mai variezi exercițiile care îți compun antrenamentele, poți încerca și alte variații, la fel de eficiente. În funcție de varianta aleasă, vei lucra foarte bine mușchii pieptului, dar și alte grupe musculare pe care le vei găsi detaliate mai jos.

Rutină exercițiu FLOTĂRI CU MÂINILE DEPĂRTATE

  • așează-te în poziția clasică de flotare, cu sprijin în mâini și în vârfurile degetelor de la picioare; mâinile trebuie să fie mai depărtate decât de obicei, cu palmele orientate înainte; menține trunchiul drept și ai grijă să nu cobori bazinul; aceasta este poziția de start;
  • flexează coatele și coboară pieptul către podea, în timp ce inspiri;
  • folosindu-te de mușchii pectorali, împinge trunchiul înapoi în sus; expiră în timp ce execuți această mișcare;
  • menține poziția în care simți cea mai mare contracție a mușchilor timp de o secundă și apoi repetă mișcarea;
  • numărul de repetări ale acestui exercițiu poate varia în funcție de tipul de antrenament pe care îl urmezi și de capacitățile fizice ale fiecărui executant.

Ilustrație cu execuția corectă a exercițiului FLOTĂRI CU MÂINILE DEPĂRTATE

Grupele musculare antrenate de exercițiul FLOTĂRI CU MÂINILE DEPĂRTATE

Orice exercițiu folosește multe grupe musculare în timpul execuției lui, însă se iau în calcul doar grupele musculare folosite direct. Exemplu: la flexii biceps din picioare lucrează și toți mușchii picioarelor pentru a menține poziția verticală a corpului, însă ei nu sunt direct implicați în mișcarea de flexie a antebrațului, deci nu se iau în considerare. Grupele musculare de mai jos sunt listate în ordinea aportului adus acestui exercițiu.

Muschii pectorali

Mușchii pectorali (Pectoralis) sunt plasați în zona pieptului și întărirea lor are ca efect principal o ușurință mai mare în împingerea anumitor obiecte. De asemenea, stabilizeaza și încheietura umărului, ceea ce reduce riscul de accidentări la umăr. Niște pectorali bine antrenați oferă și un aspect frumos corpului (conturul pieptului).

Muschii abdominali

Mușchii abdominali (Abs) generează mișcarea și susținerea zonei centrale a corpului. Cu cât un mușchi abdominal este plasat mai în interior, mai aproape de coloană, cu atât va fi mai important pentru poziția trunchiului, și asta contribuie semnificativ la a avea un spate sănătos.

Muschii umerilor

Mușchii umerilor (Deltoizi) trebuie antrenați cu foarte mare grijă, principalul lucru de care trebuie să ținem cont fiind protecția încheieturii umărului. Această încheietură este cea mai mobilă din întregul organism, fapt ce o face și cea mai instabilă încheietură, adică încheietura cu cele mai mari șanse de accidentare.

Muschii triceps

Mușchii triceps (Triceps Brachii) sunt localizați diametral opus bicepșilor, adică în partea posterioară a brațului superior și, la fel ca bicepșii, fac legătura între umăr și cot. Antrenarea lor face brațul masiv și reduce mult aspectul de braț subțire și firav.