Hiperextensii pe mingea de fitness

Hiperextensii pe mingea de fitness

Despre exercițiul HIPEREXTENSII PE MINGEA DE FITNESS

Hiperextensiile pe mingea de fitness sunt o alternativă mult mai plăcută la cele obișnuite, la bancă sau aparat și chiar dacă este mai blând cu spatele, acest exercițiu îți poate pune ceva dificultăți în materie de echilibru. Tocmai de aceea, deși de cele mai multe ori se execută cu o greutate în mâini, îți recomand să îl execuți doar cu propria greutate corporală. În momentul în care te-ai obișnuit cu mișcarea, poți încerca și varianta cu greutăți.

Rutină exercițiu HIPEREXTENSII PE MINGEA DE FITNESS

  • pentru început, întinde-te cu trunchiul pe mingea de fitness, cu fața în jos; sprijină-te de podea cu vârful picioarelor, pentru a avea mai mult echilibru; aceasta este poziția de start;
  • dacă alegi să execuți varianta cu greutăți, o poți ține în mâini, aproape de piept sau la ceafă;
  • ridică încet trunchiul de pe minge îndoind spatele; ai grijă ca bazinul să rămână pe minge și nu uita să expiri în timpul mișcării;
  • menține poziția timp de o secundă și apoi coboară încet până cînd revii la poziția de start; inspiră în timp ce execuți această mișcare;
  • numărul de repetări ale acestui exercițiu poate varia în funcție de antrenamentul pe care îl urmezi.

Sfat: dacă execuți acest exercițiu pentru prima dată este mai sigur să o faci fără greutăți, pentru a evita accidentările.

Variații ale exercițiului HIPEREXTENSII PE MINGEA DE FITNESS

Hiperextensii la banca dreaptă Poți executa hiperextensiile atât la mingea de finess, cât și la banca de hiperextensii sau banca dreaptă. Pentru ultima variantă, este necesar să rogi pe cineva să te țină de picioare, pentru a reuși să faci mișcarea specifică.

Ilustrație cu execuția corectă a exercițiului HIPEREXTENSII PE MINGEA DE FITNESS

Grupele musculare antrenate de exercițiul HIPEREXTENSII PE MINGEA DE FITNESS

Orice exercițiu folosește multe grupe musculare în timpul execuției lui, însă se iau în calcul doar grupele musculare folosite direct. Exemplu: la flexii biceps din picioare lucrează și toți mușchii picioarelor pentru a menține poziția verticală a corpului, însă ei nu sunt direct implicați în mișcarea de flexie a antebrațului, deci nu se iau în considerare. Grupele musculare de mai jos sunt listate în ordinea aportului adus acestui exercițiu.

Muschii lombari

Mușchii lombari (Lower Back) sunt, la fel ca și antebrațele, de multe ori săriți din programul de antrenament din simplul motiv ca nu sunt vizibili în oglindă sau pentru alte persoane. Dacă ai lombari slabi, neantrenați, nu ai nici un sprijin atunci când execuți o tragere, și asta poate duce la accidentări și, de asemenea, contribuie la dezvoltarea așa numitei "poziție cocoșată". Lombarii slabi pot duce și la dureri ale părții de jos a spatelui.

Muschii fesieri

Mușchii fesieri (Glutes) sunt unii din cei mai puternici mușchi ai corpului și reprezintă punctul de legătură dintre picioare și mușchii spatelui. Fesierii sunt folosiți în multe acțiuni, de la mișcarea picioarelor până la întinderea și rotirea bazinului, la fel ca și la întinderea și rotirea trunchiului.

Biceps femural

Bicepșii femurali (Hamstrings) joacă un rol crucial în multe din activitățile zilnice, cum ar fi alergatul, săritul, mersul sau ciclismul. Întărindu-ți bicepșii femurali îți vei proteja genunchii de accidentări deoarece mușchii vor absorbi stresul aplicat genunchilor. Bicepșii femurali slabi cresc foarte mult riscul de accidentări la genunchi.