Împins de la umeri cu gantera kettlebell

Împins de la umeri cu gantera kettlebell

Despre exercițiul ÎMPINS DE LA UMERI CU GANTERA KETTLEBELL

Împins la umeri este un exercițiu clasic care dă rezultate foarte bune în dezvoltarea mușchilor deltoizi, dar și a altor grupe de mușchi antrenate în mod secundar în mișcare.

Rutină exercițiu ÎMPINS DE LA UMERI CU GANTERA KETTLEBELL

  • apucă o ganteră kettlebell de mâner și sprijin-o de umăr, ca și cum te-ai pregăti să faci Împins la umeri, din poziție "clean"; palma trebuie să fie orientată spre înainte; aceasta este poziția de start;
  • flexează genunchii ca și cum te-ai pregăti să faci o săritură, fără să ridici însă picioarele de pe sol; ai grijă să menții spatele drept și privirea înainte;
  • împinge podeaua cu călcâiele și îndreaptă genunchii; în timp ce te ridici, folosește-te de elan pentru a întinde și brațul cu gantera deasura capului;
  • coboară gantera din nou pe umăr și repetă;
  • continuă mișcarea până când efectuezi numărul recomandat de repetări din cadrul antrenamentului tău.

Ilustrație cu execuția corectă a exercițiului ÎMPINS DE LA UMERI CU GANTERA KETTLEBELL

Grupele musculare antrenate de exercițiul ÎMPINS DE LA UMERI CU GANTERA KETTLEBELL

Orice exercițiu folosește multe grupe musculare pentru a fi executat, însă se iau în calcul doar grupele musculare folosite direct. Exemplu: la flexii biceps din picioare lucrează și toți mușchii picioarelor pentru a menține poziția verticală a corpului, însă ei nu sunt direct implicați în mișcarea de flexie a antebrațului, deci nu se iau în considerare. Grupele musculare de mai jos sunt listate în ordinea aportului adus acestui exercițiu.

Muschii umerilor

Mușchii umerilor (Deltoizi) trebuie antrenați cu foarte mare grijă, principalul lucru de care trebuie să ținem cont fiind protecția încheieturii umărului. Această încheietură este cea mai mobilă din întregul organism, fapt ce o face și cea mai instabilă încheietură, adică încheietura cu cele mai mari șanse de accidentare.

Muschii gambelor

Mușchii gambelor (Calves, Calf muscles) influențează gleznele și contribuie la puterea lor generală. Antrenarea și întărirea mușchilor gambelor iți vor îmbunătăți echilibrul și forța atunci când execuți acțiuni ca alergat, mers sau sărit.

Mușchii cvadricepși

Mușchii cvadricepși (Quadriceps sau Quads) sunt un grup de 4 mușchi amplasați în partea frontală a coapsei. Ei comandă mișcarea de îndreptare a genunchilor și oferă stabilitate când stai în picioare. Cvadricepșii sunt cei mai importanți mușchi pentru menținerea abilității de a sta în picioare sau de a merge.

Muschii triceps

Mușchii triceps (Triceps Brachii) sunt localizați diametral opus bicepșilor, adică în partea posterioară a brațului superior și, la fel ca bicepșii, fac legătura între umăr și cot. Antrenarea lor face brațul masiv și reduce mult aspectul de braț subțire și firav.