Ridicări de picioare cu mingea de fitness

Ridicări de picioare cu mingea de fitness

Despre exercițiul RIDICĂRI DE PICIOARE CU MINGEA DE FITNESS

Ridicările de picioare sunt un exercițiu care solicită foarte mult mușchii abdominali și nu ar trebui să lipsească din niciun antrenament dedicat acestei părți a corpului. Pentru mai multă diversitate, poți încerca Ridicările de picioare din culcat pe podea sau pe banca dreaptă, cu greutăți sau fără. Exercițiul cu mingea de fintess este o variantă mult mai blândă decât cea cu gantere, de exemplu, dar antrenează mai bine mușchii abdomenului decât varianta simplă. Depinde de tine să hotărăști care dintre ele ți se potrivește și care îți oferă cele mai bune rezultate.

Rutină exercițiu RIDICĂRI DE PICIOARE CU MINGEA DE FITNESS

  • întinde-te pe podea cu fața în sus și cu o minge de fitness între glezne;
  • ridică puțin umerii și capul de pe podea și întinde mâinile ușor în lateralul corpului; palmele pot fi orientate fie în sus, spre tavan, fie în jos; pentru mai mult sprijin, poți alege varianta a doua;
  • contractează mușchii abdominali, strânge mingea cu picioarele și ridică-le la un unghi de 45 de grade;
  • menține poziția o secundă și apoi coboară încet către poziția inițială;
  • repetă mișcarea până când termini toate repetările, în funcție de antrenamentul pe care îl urmezi.

Ilustrație cu execuția corectă a exercițiului RIDICĂRI DE PICIOARE CU MINGEA DE FITNESS

Grupele musculare antrenate de exercițiul RIDICĂRI DE PICIOARE CU MINGEA DE FITNESS

Orice exercițiu folosește multe grupe musculare pentru a fi executat, însă se iau în calcul doar grupele musculare folosite direct. Exemplu: la flexii biceps din picioare lucrează și toți mușchii picioarelor pentru a menține poziția verticală a corpului, însă ei nu sunt direct implicați în mișcarea de flexie a antebrațului, deci nu se iau în considerare. Grupele musculare de mai jos sunt listate în ordinea aportului adus acestui exercițiu.

Muschii abdominali

Mușchii abdominali (Abs) generează mișcarea și susținerea zonei centrale a corpului. Cu cât un mușchi abdominal este plasat mai în interior, mai aproape de coloană, cu atât va fi mai important pentru poziția trunchiului, și asta contribuie semnificativ la a avea un spate sănătos.