Ridicări frontale la cablu

Ridicări frontale la cablu

Despre exercițiul RIDICĂRI FRONTALE LA CABLU

Umerii sunt o parte importantă a corpului, nu doar din punct de vedere estetic, ci și fizic. Spun asta deoarece o persoană care nu acordă suficientă importanță exercițiilor destinate acestei părți a corpului se poate accidenta destul de serios în timpul unei mișcări mai solicitante care implică și articulația umărului. Acest exercițiu izolează foarte bine mușchii umerilor și dă rezultate foarte bune în ceea ce privește dezvoltarea deltoidului anterior (partea din față a umărului), dar și a celui posterior.

Rutină exercițiu RIDICĂRI FRONTALE LA CABLU

  • mergi la un helcometru care are scripete și în partea de jos și setează greutățile dorite;
  • apucă cu mâna stângă mânerul atașat de cablu;
  • întoarce-te cu spatele la aparat și lasă brațul cu care execuți mișcarea în jos, în așa fel încât mânerul cablului să se afle poziționat pe partea din față a coapsei stângi; palma trebuie să fie orientată către coapsă; aceasta este poziția de start;
  • menține trunchiul drept, fără să te balansezi și ridică brațul cu care ții cablul până când ajunge un pic mai sus decât nivelul paralel cu podeaua; menține tot timpul cotul ușor flexat și palma orientată spre podea; expiră în timp ce execuți această mișcare;
  • menține poziția de sus timp de o secundă apoi, în timp ce inspiri, revino încet la poziția inițială;
  • după ce ai terminat numărul de repetări recomandat pentru un braț, schimbă cu brațul drept și repetă mișcarea;
  • numărul de repetări poate varia în funcție de programul de antrenament pe care îl urmezi.

Ridicări frontale la cablu

Variații ale exercițiului RIDICĂRI FRONTALE LA CABLU

Ridicările frontale mai pot fi executate și cu ajutorul ganterelor (alternativ, cu câte un braț pe rând ori cu ambele brațe, simultan) sau cu benzi de exerciții.

Grupele musculare antrenate de exercițiul RIDICĂRI FRONTALE LA CABLU

Orice exercițiu folosește multe grupe musculare în timpul execuției lui, însă se iau în calcul doar grupele musculare folosite direct. Exemplu: la flexii biceps din picioare lucrează și toți mușchii picioarelor pentru a menține poziția verticală a corpului, însă ei nu sunt direct implicați în mișcarea de flexie a antebrațului, deci nu se iau în considerare. Grupele musculare de mai jos sunt listate în ordinea aportului adus acestui exercițiu.

Muschii umerilor

Mușchii umerilor (Deltoizi) trebuie antrenați cu foarte mare grijă, principalul lucru de care trebuie să ținem cont fiind protecția încheieturii umărului. Aceasta încheietură este cea mai mobilă din întregul organism, fapt ce o face și cea mai instabilă încheietură, adică încheietura cu cele mai mari șanse de accidentare.