Adaugă 3 cm în braț într-o singură zi

Adaugă 3 cm în braț într-o singură zi

Ai citit corect, iar titlul nu este unul mincinos! Te antrenezi o zi și îți vei mări circumferința brațului cu aproximativ 3 cm! Sigur, câștigul exact va diferi de la persoană la persoană, și este posibil să nu reușești să iei chiar 3 cm în braț după un singur antrenament. Însă, dacă nu iei măcar jumătate, adică 1,5 cm, înseamnă că ai greșit undeva. Împreună cu această garanție mai vine una: vei face o febră musculară groaznică, așa că îți sugerăm să ai la îndemână fie o proteină bună, fie niște aminoacizi BCAA. Însă după câteva zile, după ce febra musculara dispare, iar bicepșii și tricepșii se refac, brațele ți se vor umfla așa cum nu au făcut-o niciodată!

Antrenament special pentru câștiguri masive în brațe

Va trebui să-ți rezervi 5 ore consecutive pentru a realiza programul de antrenament, așa că ar fi bine să faci acest lucru într-o zi de weekend, când ești liber toată ziua. Exercițiile se execută cu halteră, bară Z și gantere și, dacă ai aceste accesorii, poți executa antrenamentul în confortul casei tale.

Antrenamentul constă în execuția a 60 seturi, împărțite în câte 3 ședințe de 20 minute în fiecare din cele 5 ore alocate. În timpul celor 20 minute vei face între 1 și 3 superseturi pentru biceps și triceps. Bineînțeles, nu va dura 20 minute pentru a executa aceste superseturi, iar în timpul rămas din cele 20 minute te poți odihni, pentru a te pregăti pentru următoarea ședință de 20 minute. Însă, începând cu ora a treia, vei vedea că vei simți nevoia unor pauze mai lungi.

Alege greutățile cu grijă, deoarece este de preferat să începi cu o greutate mai mică, pe care să o mărești pe parcursul exercițiului, decât să începi cu o greutate mare și apoi să trebuiască să o reduci pentru a putea termina antrenamentul. Fiecare miniantrenament de 20 minute conține exerciții diferite, dar și un alt protocol de execuție a lor.

Știința antrenamentului special pentru brațe

Antrenament special pentru brate masive

Cu siguranță știi principiile de bază ale antrenamentului. Ridicarea de greutăți duce la ruperea fibrelor musculare, pe care corpul le repară apoi, prin acest mecanism ele mărindu-și volumul. O parte din acest proces o reprezintă inflamarea, și acesta este unul din motivele pentru care, imediat după antrenament, observi o creștere notabilă a grupelor musculare antrenate. Însă să nu crezi că te păcălesc cu această creștere falsă! Într-adevăr, o parte din cei 3 cm câștigați în circumferința brațului va fi reprezentată și de această retenție de apă în mușchi, însă altă parte este reprezentată de fibră musculară curată și dură.

Să nu stai cu impresia că poți executa acest antrenament în fiecare săptămâna, și vei câștiga astfel 3 cm în braț la fiecare 7 zile. Acest antrenament se recomandă a se executa din nou după cel puțin 3 luni de la ultima execuție a lui. Însă, unul din aspectele foarte importante pentru menținerea și accentuarea rezultatelor, este că, după ce mușchii se repară, să revii la antrenamentul tău obișnuit. Trebuie să aștepți cel puțin 4 zile pentru ca mușchii să se repare, însă să nu stai mai mult de 7 zile pe bancă. Trebuie să te folosești de acest "avânt muscular" primit în urma efectuării antrenamentului special!

Vei simți poate impulsul de a reveni la programul tău de antrenament foarte repede după acest antreament special, și îți recomand să nu faci asta! Mușchii trebuiesc rupți pentru a induce creșterea musculară, însă nu trebuie rupți în așa fel încât să nu se mai refacă bine. Deci, este foarte important ca cel puțin 4 zile de la efectuarea acestui antrenament special să permiți mușchilor să se refacă. Deoarece antrenamentul este foarte intens, este posibil ca febra musculară să nu dispară nici după 7 zile, și în acest caz va trebui să folosești produse pentru vindecarea mai rapidă a mușchilor. Cel mai bun produs pentru a scăpa de febra musculară îl reprezintă o proteină din zer, la care să adaugi aminoacizi cu lanțuri ramificate (BCAA).

Antrenament special pentru brate masive

Rutină antrenament special pentru câștiguri masive în brațe

Nr sedință Exercițiu Seturi Rep.
1 Flexii cu bara din picioare 3 10
  -se face superset cu-    
  Extensii deasupra capului, cu ambele mâini, din șezând (triceps) 3 10
2 Flexii alternative din șezând 2 12
  -se face superset cu-    
  Extensii simultane din aplecat (triceps) 2 12
3 Crazy 6 - Flexii cu bara din picioare 1 6
  -se face superset cu-    
  Crazy 6 - Extensii cu bara Z din plan drept 1 6

Instrucțiuni pentru execuția corectă a antrenamentului:

  • prima coloană, intitulată "Nr ședință", reprezintă numărul seriei de 20 minute; 1 înseamnă prima serie de 20 minute, 2 înseamnă a doua serie de 20 minute, iar 3 reprezintă a treia serie de 20 minute;
  • antrenamentul de mai sus este pentru o oră; el trebuie repetat de 5 ori, în cinci ore consecutive; exemplu: începi la ora 14, deci prima serie de 20 minute din prima oră începe la 14:00, a doua serie la 14:20, a treia serie începe la 14:40, prima serie din a doua oră începe la 15:00 și tot așa până la ora 18:40, când începe ultima serie din cadrul ultimei ore;
  • odihnește-te 90 secunde între superseturi; exemplu seria 1: după ce execuți cele 3 serii de Flexii cu bara din picioare, odihnește-te 90 secunde, apoi începe să faci Extensii deasupra capului, cu ambele mâini, din șezând (triceps);
  • atât faza pozitivă, cât și cea negativă, de la fiecare exercițiu, trebuie făcute în 6 secunde; deci, pentru o serie care are 10 repetări, durata totală a acelei serii trebuie să fie de 120 secunde;
  • poți crește cu mai mult de 3 cm în braț după acest antrenament, atât timp cât respecți o condiție foarte importantă: după fiecare din cele cinci ore de antrenament, ia 20g izolat proteic din zer și 5g de BCAA; în următoarele 5-6 zile ai grijă să folosești suficient izolat proteic din zer și aminoacizi BCAA astfel încât să asiguri organismului un aport de cel puțin 2,5 g proteină/kg corp/zi. Deci, dacă ai 80kg vei avea nevoie de 200g proteină/zi. Să spunem că 100g le iei din mâncare, deci 100g proteină trebuie să le iei din suplimente, ceea ce înseamnă cam 4 porții de pudră proteică pe zi, distribuite egal pe tot parcursul zilei: dimineața la trezire, la jumătatea perioadei dintre micul dejun și prânz, la jumătatea perioadei dintre prânz și cină (dacă perioada de timp între prânz și cină este mare, de circa 7 ore, poți lua două porții de proteină în acest interval, dar nu ambele odată) și încă o porție de proteină cu asimilare lentă (cazeină) înainte de culcare; fiecare porție de proteină să fie acompaniată și de 5g BCAA.

Acesta este un antrenament extrem, care te va solicita mult mai mult decât a făcut-o până și cea mai grea ședință de antrenament, însă rezultatele vor fi extraordinare! Fă tot antrenamentul 100% corect și complet și în câteva zile te vei bucura de brațe cu circa 3 cm mai mari! Eu zic că merită efortul. Tu ce părere ai? Aș ruga pe cei care vor încerca acest antrenament să-și măsoare circumferința brațului superior la rece (brațul superior paralel cu solul, iar antebrațul orientat în sus, la un unghi de 90 grade față de brațul superior, și cu mușchii neîncordați) și la cald (mușchii încordați, mai exact să încordezi bicepsul) și să-și noteze valorile. La 5-6 zile după execuția acestui antrenament, postează un comentariu la acest articol și scrie câți centimetri ai câștigat, atât la rece, cât și la cald.