Flexii inverse cu gantere

Flexii inverse cu gantere

Despre exercițiul FLEXII INVERSE CU GANTERE

Flexiile reprezintă mișcarea cea mai folosită pentru antrenarea bicepșilor și poate fi efectuată în mai multe variante: din șezut, din stând în picioare, la trx sau la cablu, cu gantere sau cu bara. Ca în cazul oricărui exercițiu pentru bicepși, flexiile antrenează și mușchii antebrațelor în plan secundar.

Rutină exercițiu FLEXII INVERSE CU GANTERE

  • ia câte o ganteră în fiecare mână, folosind o priză pronație (cu palmele orientate în jos, spre podea); întinde brațele și depărtează picioarele la o lățime de umeri; aceasta este poziția de start;
  • ține brațele superioare nemișcate și ridică greutățile, flexând antebrațele; expiră și continuă mișcarea până când bicepșii sunt complet contractați, iar ganterele au ajuns la nivelul umerilor; menține poziția o secundă;
  • coboară încet ganterele și revino la poziția inițială în timp ce inspiri;
  • numărul de repetări recomandat poate varia în funcție de antrenamentul practicat.

Ilustrație cu execuția corectă a exercițiului FLEXII INVERSE CU GANTERE

Variații ale exercițiului FLEXII INVERSE CU GANTERE

Poți efectua exercițiul Flexii inverse și la cablu, folosind ca atașament o bară E-Z. Această variantă dă rezultate foarte bune și oferă o contracție optimă a bicepșilor în partea de sus a mișcării.

Grupele musculare antrenate de exercițiul FLEXII INVERSE CU GANTERE

Orice exercițiu folosește multe grupe musculare pentru a fi executat, însă se iau în calcul doar grupele musculare folosite direct. Exemplu: la flexii biceps din picioare lucrează și toți mușchii picioarelor pentru a menține poziția verticală a corpului, însă ei nu sunt direct implicați în mișcarea de flexie a antebrațului, deci nu se iau în considerare. Grupele musculare de mai jos sunt listate în ordinea aportului adus acestui exercițiu.

Mușchii biceps

Mușchii biceps, sau bicepșii (Biceps) sunt acea pereche de mușchi plasați în partea frontală a brațelor superioare, care fac legătura între umăr și cot. Ei sunt implicați, la fel ca și antebrațele, într-o gamă foarte largă de activități zilnice pe care le efectuăm, inclusiv apăsarea unui mâner de ușă sau ridicarea obiectelor grele. Întărirea lor va reduce mult aspectul de braț subțire și firav.

Mușchii antebrațelor

Mușchii antebrațelor (Forearms) sunt adeseori ignorați atunci când ne pregătim un antrenament. Însă ei sunt unii din cei mai des folosiți mușchi la activitățile zilnice. Antebrațele sunt implicate în aproape orice mișcare, în special la antrenamente. Atunci când trebuie să prinzi ceva cu mâna, îți folosești mușchii antebrațelor.