Flexii la cablu pentru biceps

Flexii la cablu pentru biceps

Despre exercițiul FLEXII LA CABLU PENTRU BICEPS

Flexiile reprezintă mișcarea cea mai folosită pentru antrenarea bicepșilor și poate fi efectuată în mai multe variante: din șezut, din stând în picioare, la trx sau la cablu, cu gantere sau cu bara. Ca în cazul oricărui exercițiu pentru bicepși, flexiile antrenează și mușchii antebrațelor în plan secundar.

Rutină exercițiu FLEXII LA CABLU PENTRU BICEPS

  • stai în picioare în fața unui aparat cu scripete în partea de jos; atașează cablului o bară dreaptă;
  • apucă bara cu mâinile folosind o priză egală cu lățimea umerilor, cu palmele orientate în sus (priză supinație); ține coatele flexate, aproape de corp; aceasta este poziția de start;
  • expiră și contractă bicepșii pentru a ridica bara; în timpul mișcării doar antebrațele trebuie să se miște; continuă mișcarea până când bicepșii sunt contractați la maximum, iar bara a ajuns la nivelul umerilor;
  • menține poziția o secundă, apoi, în timp ce inspiri, revino încet la poziția inițială;
  • numărul de repetări variază în funcție de tipul de antrenament pe care îl practici.

Variații ale exercițiului FLEXII LA CABLU PENTRU BICEPS

Poți efectua Flexii la cablu pentru biceps folosind ca atașament o bară E-Z sau mânere separate.

Ilustrație cu execuția corectă a exercițiului FLEXII LA CABLU PENTRU BICEPSFlexii la cablu pentru biceps

Grupele musculare antrenate de exercițiul FLEXII LA CABLU PENTRU BICEPS

Orice exercițiu folosește multe grupe musculare pentru a fi executat, însă se iau în calcul doar grupele musculare folosite direct. Exemplu: la flexii biceps din picioare lucrează și toți mușchii picioarelor pentru a menține poziția verticală a corpului, însă ei nu sunt direct implicați în mișcarea de flexie a antebrațului, deci nu se iau în considerare. Grupele musculare de mai jos sunt listate în ordinea aportului adus acestui exercițiu.

Mușchii biceps

Mușchii biceps, sau bicepșii (Biceps) sunt acea pereche de mușchi plasați în partea frontală a brațelor superioare, care fac legătura între umăr și cot. Ei sunt implicați, la fel ca și antebrațele, într-o gamă foarte largă de activități zilnice pe care le efectuăm, inclusiv apăsarea unui mâner de ușă sau ridicarea obiectelor grele. Întărirea lor va reduce mult aspectul de braț subțire și firav.

Mușchii antebrațelor

Mușchii antebrațelor (Forearms) sunt adeseori ignorați atunci când ne pregătim un antrenament. Însă ei sunt unii din cei mai des folosiți mușchi la activitățile zilnice. Antebrațele sunt implicate în aproape orice mișcare, în special la antrenamente. Atunci când trebuie să prinzi ceva cu mâna, îți folosești mușchii antebrațelor.